Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut De la răsărit până la apus pe lunile ianuarie și februarie 2013

La Editura "Presa Bună" a apărut publicația De la răsărit până la apus pe lunile ianuarie - februarie 2013.

În ianuarie 2013, revista "De la răsărit până la apus" împlinește 15 ani de existență. Peste 3.150 de cititori (preoți, călugări, seminariști și laici) din România și de peste hotare continuă să folosească textele prezentate, încercând să se pregătească sau să înțeleagă mai bine sfânta Liturghie.

La 15 ani îi mulțumim lui Dumnezeu pentru harurile pe care le-a revărsat zi de zi asupra noastră și asupra cititorilor. Suntem recunoscători redactorilor Dall'alba al tramonto de la Padova care ne-au pus textele la dispoziție în limba italiană. Le mulțumim tuturor celor care în decursul celor 15 ani s-au trudit pentru ca acest material să ajungă în mâinile celor care îl folosesc (traducători, redactori, corectori, tehnoredactori, tipografi, distribuitori).

Publicația este folosită pentru meditația personală sau pentru pregătirea unor scurte explicații zilnice la Liturghie din partea preoților. Pentru a o face mai utilă, în decursul celor 15 ani, la sugestia cititorilor, broșura a trecut prin mai multe îmbunătățiri (cu privire la format și la conținut) până a ajuns la forma actuală.

În prezent, după lecturile zilei, cititorul poate găsi bine cunoscutele rubrici: Meditează (gânduri despre lecturi sau despre semnificația sărbătorilor), Reține (un rezumat al mesajului zilei), Gândul zilei (o preluare din "Cinci pâini de orz" a versetului și scurtului comentariu din lecturi care întărește mesajul de pus în practică). Întrucât suntem în Anul Credinței, rubrica cu același titlu redă întrebări și răspunsuri din Compendiul Catehismului Bisericii Catolice.

Anul acesta, așa cum s-a notat deja, cei care au compus meditațiile sunt preoți din Moldova. În decursul anului ne vom întâlni cu meditații propuse de preoții: Ștefan Ciubotaru - ianuarie, Tarciziu Șerban - februarie, Laurențiu Dăncuță - martie, Pavel Chelaru - aprilie, Adrian Blăjuță - mai, Cătălin Farcaș - iunie, Iosif Dorcu - iulie, Ionuț-Eremia Imbrișcă - august, Cristian Diac - septembrie, Alois Moraru - octombrie, Marius-Stanislau Bucevski - noiembrie, Ioan Lungu - decembrie.

În felul acesta, sperăm ca efortul celor care scriu meditațiile, a celor care redactează, corectează sau tipăresc publicația să ajute la creșterea spirituală atât a celor care participă la sfânta Liturgie, cât și a celor care din motive diferite nu reușesc, dar doresc să parcurgă singuri textele Liturghiei.

Urarea pe care o adresăm tuturor celor care folosesc această publicație o constituie rugăciunea care ne însoțește în acest An al Credinței: "Doamne, mărește-ne credința!" (Lc 17, 5).

Pr. Cornel Cadar

* * *

De la răsărit până la apus (1-2/2013)
Ed. "Presa Bună", 2012, ISSN 2067-3302, 17x24 cm, 258 p., 15 lei

* * *

Detalii privind abonamente la această publicație pot fi consultate la adresa de internet: www.ercis.ro/biblioteca/publicatii.asp?abonamente.

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 27.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat