Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Caritas: Participare numeroasă la campania "Un milion de stele"

Peste 1.500 de oameni au răspuns îndemnului "Ia și voluntariază!" și au fost prezenți sâmbătă, 10 noiembrie 2012, la cea de-a VI-a ediție a campaniei "Un milion de stele".

Organizată în localitățile Iași, Huși, Onești, Săbăoani, Suceava, orașul Cristuru Secuiesc (județul Harghita) și comuna Cârța (județul Harghita) în cadrul proiectului strategic european "Rețea de incluziune socială pe piața muncii", precum și în localitățile Roman, Piatra Neamț, Bacău și Satu Nou (BC), campania a avut principal obiectiv promovarea voluntariatului, o componentă esențială în activități de incluziune socială pe piața muncii a persoanelor vulnerabile.

În cadrul proiectului european campania a însemnat implicarea a 106 voluntari Caritas și aprinderea a 2.600 de lumânări. De remarcat, este faptul că și în Dieceza de Münster, organizația Caritas din regiunea Westfallen a Germaniei a ales să se alăture acțiunii inițiate de Centrul Diecezan Caritas Iași și a organizat în orașul Datteln campania "Un milion de stele" însușindu-și, în calitate de partener în cadrul proiectului "Rețeaua de Incluziune Socială pe Piața Muncii", tema promovată în România. La această acțiune din Germania, Centrul Diecezan Caritas Iași a fost reprezentat de către pr. Egidiu Condac, director, și de către Mihaela Condac, asistent coordonator departament "Politici și comunicare".

La evenimentul organizat în ansamblul urbanistic Palas Iași s-au alăturat PS Petru Gherghel, episcop de Iași, PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași și pr. Marius Adam, directorul executiv al asociației "Centrul Diecezan Caritas Iași". În regiunea nord-est campania s-a bucurat și de participarea unor reprezentanți ai autorităților locale și centrale și alți oameni politici.

De asemenea, în Iași, în cadrul campaniei "Un milion de stele", în Palas Mall a fost organizat târgul de promovare a voluntariatului "IaȘi Voluntariază!", la care au răspuns prezent invitației Caritas următoarele organizații neguvernamentale: Asociația "Primul Pas", Organizația "Salvați Copiii", Fundația "World Vision", "Asociația Română Anti Sida", "Crucea Roșie - Iași", Fundația "Civitan", Fundația "Motivation", Fundația Serviciilor Sociale "Bethany", Fundația "Solidaritate și Speranță" și "Cercetașii României - Iași".

Agenda campaniei "Un milion de stele" a presupus, în fiecare localitate evidențiată mai sus, desfășurarea ceremonialului aprinderii lumânărilor de către voluntarii Centrului Diecezan Caritas Iași, urmat de sfințirea acestora și cuvântările invitaților adresate participanților la campanie, iar momentul în care au fost efectuate mărturiile reprezentanților echipelor de voluntari din Iași, Suceava, Săbăoani, Onești și Huși, adică a celor mai merituoși voluntari Caritas din rețeaua de incluziune socială pe piața muncii, a fost unul emoționant.

În încheierea evenimentului au fost adresate mulțumiri voluntarilor și partenerilor Caritas pentru implicarea în activități caritative și de manifestare a solidarității, iar lumânările au fost împărțite celor care au fost prezenți.

"Consider că sunt momente de inspirație ale Duhului Sfânt pentru timpurile noastre, astfel de inițiative - a spus Preasfințitul Petru Gherghel, episcop de Iași. Tinerii, cu adevărat simt această necesitate de a contribui la binele omenirii. Ei sunt cei mai deschiși pentru iubire, să facă sacrificii, să-i înțeleagă pe cei care suferă. Și iată că, din această inspirație a tinerilor, se ajunge la astfel de inițiative minunate care încearcă să creeze un climat normal natural, aș zice eu unul voit de Dumnezeu. Cei din Caritas au un crez profund pentru astfel de inițiative și mă bucur s-o spun că trebuie să-i admirăm, nu numai aici a noi, în Iași sau în orașele noastre din Moldova, dar și peste tot în lume, am simțit de foarte multe ori solidaritatea celor din Caritas în timpuri grele. Dacă ești credincios nu poți să rămâi singur, nu poți să nu-l vezi pe celălalt și să nu te apropii de el și să-l ajuți. De aceea zic că este un moment frumos al harului și un moment de bucurie și prețuire pentru tinerii noștri. Ei au un rol deosebit de important pentru societatea noastră și le mulțumim. Le adresăm tuturor un îndemn să-l întâlnească pe Isus și vor avea în suflet mult curaj trecând peste toate greutățile vieții".

Cătălin Asăvoaei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10 noiembrie: Caritas: Participare numeroasă la campania "Un milion de stele"


 

lecturi: 9.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat