Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Deschiderea Anului Credinței la Institutul Teologic Romano-Catolic

În cadrul sfintei Liturghii celebrate duminică, 14 octombrie 2012, în capela Institutului Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași, s-a dat curs dorinței PS Petru Gherghel ca în fiecare Biserică locală să se deschidă Anul Credinței.

Sfânta Liturghie a început la ora 10.00 cu procesiunea spre altar. În cadrul acestei procesiuni, patru studenți ai Institutului au purtat spre prezbiteriu cărțile pe care le putem numi, mai ales în acest an al credinței, izvoarele credinței noastre: Sfânta Scriptură, documentele Conciliului Vatican II, Catehismul Bisericii Catolice și scrisoarea prin care Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea a decretat deschiderea Anului credinței: Scrisoarea apostolică Porta fidei (Poarta credinței).

Acestea au fost întronizate în partea dreaptă a altarului, pe un cadru realizat de câțiva studenți ai Institutului, prin care s-a dorit exprimarea în manieră plastică a drumului pe care credincioșii trebuie să-l parcurgă în acest an spre reînnoirea credinței luminați de Sfânta Scriptură și învățătura Bisericii. Este dorința păstorului Diecezei de Iași ca în acest an, în fiecare biserică locală să fie așezate la loc de cinste aceste documente atât de importante în viața oricărui creștin, pentru ca primind un imbold puternic, aceștia să citească, să înțeleagă și să pună în practică învățăturile cuprinse în ele.

După cuvântul de învățătură rostit de părintele celebrant Alois Bișoc, toți cei prezenți în capela Institutului și-au reînnoit profesiunea de credință prin cântul solemn al Crezului. În cadrul rugăciunii credincioșilor a fost invocată ocrotirea Domnului pentru noul drum de reînnoire a credinței.

Prin proclamarea acestui An al credinței suntem chemați să pornim cu mult curaj pe cale, pe drumul ce duce la Isus, făcându-ne proprie rugăciunea discipolilor care rostesc adresându-se lui Cristos: "Doamne, mărește în noi credința!". Să ne recunoaștem asemenea discipolilor propriile limite încredințându-le celui care singur poate umple golul din noi. În credință să ne recunoaștem nimicnicia noastră pentru a-i putea lăsa loc lui Cristos să acționeze în noi.

Virgiliu Demșa-Crainicu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 octombrie: Iași: Deschiderea Anului Credinței la Institutul Teologic Romano-Catolic


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat