Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma-Casilina: PS Petru Gherghel la deschiderea Anului Credinței în comunitatea română

După ce, joi, 11 octombrie 2012, a participat alături de Sfântul Părinte papa Benedict al XVI-lea în Piața "Sfântul Petru" din Roma, la deschiderea oficială a Anului Credinței la nivel universal, duminică, 14 octombrie 2012, PS Petru Gherghel, episcop de Iași, a deschis în mod oficial Anul Credinței și la comunitatea română din Roma-Casilina.

Evenimentul l-a avut printre protagoniști și pe pr. Isidor Iacovici, parohul comunității românilor din Roma, sub a cărui păstorire se află și comunitatea din Roma-Casilina.

Aflat la Roma ca delegat din partea Conferinței Episcopilor din România, în vederea Sinodului Episcopilor, PS Petru Gherghel a ținut să împărtășească românilor prezenți la sfânta Liturghie o parte din trăirile avute în cadrul Sinodului, încă în desfășurare în Cetatea Eternă, dar și satisfacția de a se fi aflat printre concelebranții sfintei Liturghii de deschidere a Anului Credinței, alături de Sfântul Părinte.

Episcopul a ținut să amintească la predică, printre temele des întâlnite în cadrul Sinodului, datoria pe care o are familia de a da mărturie. "Viața - a spus episcopul - este vocația pe care trebuie s-o împlinească fiecare om. Iar familia, care prin excelență este sanctuarul vieții, trebuie să fie prima care s-o mărturisească prin iubirea, credința și speranța membrilor ei".

La rândul său, pr. Isidor Iacovici, în ideea de a marca cât mai profund Anul credinței, pe lângă multele posibilități existente, a decis ca în ultima duminică a lunii să fie o predică tematică, pe marginea articolelor din Crez.

Ca de obicei, la sfârșitul sfintei Liturghii, PS Petru Gherghel a împărțit binecuvântarea celor prezenți, exprimându-și satisfacția de a fi fost din nou prezent printre românii care, conform dorinței lui Cristos, exprimată sfântului Paul, au ales să de-a mărturie despre credința lor și la Roma.

Pr. Felician Tiba

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Roma-Casilina: PS Petru Gherghel la deschiderea Anului Credinței în comunitatea română


 

lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat