Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

PS Aurel Percă: Invitație la deschiderea Anului Credinței în catedrala din Iași

Părinții profesori de la Institutul Teologic, cucernicii părinți din Consiliul Prezbiteral, membrii Consiliului Pastoral Diecezan, parohiile și institutele de viață consacrată din Iași, sunt invitați de către PS Aurel Percă, prin scrisoarea nr. 2215 din 3 octombrie 2012, la celebrarea din catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, joi, 11 octombrie 2012, când, împreună cu întreaga Biserică Catolică, se va marca deschiderea Anului Credinței. Redăm textul integral al scrisorii.

Prin scrisoarea apostolică Porta fidei, Sfântul Părinte Benedict XVI a declarat Anul credinței, care se va deschide joi, 11 octombrie 2012 și se va încheia la 24 noiembrie 2013, solemnitatea lui Cristos, Regele Universului.

În conformitate cu scrisoarea pastorală alăturată a episcopului nostru, pe parcursul acestui an vor fi celebrate și organizate deferite momente la nivel diecezan, care să ne ajute să trăim mai intens acest An al credinței.

Primul moment la Iași va avea loc joi, 11 octombrie 2012, când, în concordanță cu deschiderea la Vatican a Anului credinței, va fi o celebrare specială în catedrala "Sfânta Maria Regină" din Iași, la care invităm toți părinții profesori de la Institutul nostru Teologic, membrii Consiliului Prezbiteral și Consiliului Pastoral Diecezan, precum și din toate parohiile și institutele de viață consacrată din Iași.

Ne bucurăm că la deschiderea solemnă care va avea loc la Vatican, va fi prezent și Preasfințitul nostru episcop, participând în același timp și la Sinodul Episcopilor care se celebrează în luna octombrie.

Deschiderea Anului credinței la nivel diecezan va fi marcată prin celebrarea sfintei Liturghii la ora 10.30, când se vor face rugăciuni speciale pentru Anul credinței și pentru Sinodul episcopilor, și în aceleași timp vor fi așezate la loc de cinste în catedrala din Iași Sfânta Scriptură, Catehismul Bisericii Catolice și documentele Conciliului Vatican II, sursele din care suntem îndemnați să ne alimentăm credința. După sfânta Liturghie ne vom aduna demisolul catedralei (aula sinodală), pentru o agapă și momente de comuniune.

Vă așteptăm pe toți la această celebrare, pentru a trăi împreună cu întreaga Biserică Universală începerea unui an de har și de binecuvântare pentru toate comunitățile noastre și toți credincioșii noștri.

Implorăm binecuvântarea Domnului asupra întregii noastre dieceze, asupra preoților, persoanelor consacrate și a tuturor credincioșilor noștri, pentru o trăire intensă și cu mult folos a Anului credinței.

PS Aurel Percă,
episcop auxiliar


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat