Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: La 18 ani de cercetășie

Centrul local "Adormirea Maicii Domnului" Pildești a împlinit 18 ani de existență la 18 septembrie 2012.

Am devenit majori, am trecut prin multe împreună, iar generație după generație am descoperit veselia, bucuria, iubirea, prietenia, aventura dar și credința. Am avut grijă de natură, dar și de oamenii care ne înconjoară, ne-am destins, am fost fideli promisiunii noastre și nu ne oprim aici. Suntem mândri de tot ce-am realizat până acum și le mulțumim fratelui Jesus și tuturor celor care au făcut posibilă existența centrului nostru local.

A fost mare sărbătoare în Pildești; ne-am adunat cu toți, de la mic la mare, la sfânta Liturghie de seară, am cântat și am mulțumit Domnului pentru acești ani frumoși. După aceea s-a făcut cea mai mare horă din Pildești, s-a dansat și ne-am bucurat de fiecare moment petrecut împreună.

Și pentru că am zis că nu ne oprim aici, următorul eveniment important din viața noastră de cercetași a fost trecerea. În viață trecem de multe ori, de exemplu la școală dintr-o clasă în alta, la fel e și la cercetași, trecem de la o etapă mai mică la una mai mare.

Pe 23 septembrie 2012, la ora 6 dimineața, îmbrăcați gros, pe întuneric și răcoare, am pornit spre malul Moldovei pentru a ține ceremonia de trecere a temerarilor la exploratori.

În jurul unui mic foc de tabără, așteptând răsăritul, am ascultat evanghelia trecerii Mării Roșii, am recitat împreună cântecul trecerii. A urmat aruncarea nodului negru de temerar în râul Moldova și primirea noului nod.

Ne-am reînnoit promisiunea, am auzit așteptările celor 10 noi exploratori și la final au primit "crăcana" ce simbolizează drumul pe care-l vor alege.

Trecerea la temerari a lupișorilor a avut loc la 30 septembrie 2012, în lunca de la Gherăești; 20 de bravi lupișori au trecut cu mult curaj de probele pregătite de temerari pentru a deveni, așa cum spune și numele ramurii, fără temeri, bravi, curajoși.

Acum, când fiecare și-a găsit locul la ramura sa, plini de încredere am participat la sfânta Liturghie din 4 octombrie, celebrată de părintele paroh Ioan Jicmon, pentru a ne ruga sfântului Francisc, patronul lupișorilor, pentru noul an scout care urmează să-l începem. După aceea, exploratorii ne-au introdus în atmosfera în care a trăit sfântul Francisc acum opt secole. Printr-o scenetă au prezentat cum a înființat, alături de sfânta Clara, Ordinul Clariselor. La final am încheiat sărbătorea așteptând, cu nerăbdare, întâlnirile duminicale care încep cu prima duminica din octombrie.

Sperăm ca Dumnezeu să ne primească rugăciunile, să ne dăruiască un viitor cel puțin la fel de frumos ca cei 18 care au trecut, și uniți în promisiunea noastră să începem un nou an scout cât mai rodnic și frumos ca "să lăsăm lumea un pic mai bună decât am găsit-o" (Baden Powell).

Ioana Bejan


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat