Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău (Izvoare): Vizita icoanei Maicii Domnului de la Cacica

În perioada 27-30 septembrie 2012, Parohia Romano-Catolică "Sfântul Francisc de Assisi", din Bacău, cartierul Izvoare, a fost în sărbătoare: vizita icoanei miraculoase de la Cacica, misiuni populare și hramul comunității, "Sfântul Francisc de Assisi".

Sfârșitul canicular de septembrie a prilejuit o întreită sărbătoare pentru parohia noastră și credem că va rămâne pentru mult timp întipărită în inimile credincioșilor: Vizita icoanei miraculoase de la Cacica, misiunile populare, cu ocazia anului dedicat familiei și căsătoriei creștine, și hramul comunității, "Sfântul Francisc de Assisi". Preț de câteva zile, biserica parohială a devenit neîncăpătoare, datorită prezenței unui număr mare de credincioși și preoți, dornici să participe la o asemenea manifestare a credinței.

Sărbătoare a început în ziua de joi, 27 septembrie 2012, când comunitatea parohială, în frunte cu PS Petru Gherghel, alături de părintele paroh Andrei Cocianga și de preoții din decanat, ca o familie în pragul unei sărbători, a așteptat sosirea icoanei, moment emoționant care a avut loc la puțin timp înainte de sfânta Liturghie de seară.

"Fii binecuvântată, Preasfântă Fecioară Marie, care astăzi vii în vizită la noi...să-i întâlnești pe fii tăi. Marie, Mama noastră, te așteptăm cu bucurie, și dorim ca și noi să creștem în credință, să ne bucurăm de prezența ta, ca prin tine să ajungem la Fiul tău, Mântuitorul nostru"...

După rugăciunea rostită de episcopul nostru în fața icoanei de la Cacica, a urmat salutul rostit de părintele paroh și rugăciunea unei familii din parohie, adresată sfintei Fecioare. Apoi, la Liturghie, Preasfințitul Petru Gherghel a îndemnat la încredere în mijlocirea Maicii Preacurate, a cărei rugăciune atrage milostivirea divină.

Au urmat trei zile de misiuni populare, cu predici tematice, în care părintele predicator Anton Diacu a scos în evidență legătura indisolubilă între Isus și Maica sa Preasfântă, între familia creștină și Maria, precum și rolul rugăciunii și al convertirii în familie.

Sâmbătă seara, după Liturghia prezidată de pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău, a avut loc procesiunea cu icoana Maicii Domnului, pe străzile cartierului și în incinta parohiei, timp în care s-a recitat sfântul Rozariu și s-au intonat cântece mariane.

Sărbătoarea noastră s-a încheiat duminică, 30 septembrie 2012, zi în care am celebrat hramul comunității, în prezența unui număr impresionant de preoți și credincioși din Bacău. La sfârșitul sfintelor celebrări, părintele paroh a mulțumit tuturor pentru reușita acestei manifestări publice de credință.

Comunitatea parohială "Sfântul Francisc de Assisi" din Bacău-Izvoare

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27-30 septembrie: Bacău (Izvoare): Vizita icoanei Maicii Domnului de la Cacica


 

lecturi: 9.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat