Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pordenone (Italia): Sărbătoarea Prieteniei între Popoare

Duminică, 30 septembrie 2012, în Parohia "San Francesco" din Pordenone, în cadrul sărbătorii hramului, s-a desfășurat a treia ediție a Sărbătorii prieteniei între popoare.

La ora 11.00, reprezentanți ai comunităților ganeză, congoleză, poloneză, română și italiană s-au adunat în biserica "San Francesco" din Pordenone, pentru celebrarea sfintei liturghii. Celebrant principal a fost pr. Giacomo Fantin, parohul comunității unde s-a desfășurat această frumoasă sărbătoare. Alături de dânsul au concelebrat pr. Basilio Danelon, vicar general al Diecezei de Concordia-Pordenone, pr. Rafal, pr. Ciriacus și pr. Ciprian. Lecturile, cântecele, rugăciunea credincioșilor au fost în limba poloneză, engleză, franceză, română și italiană. La predică, pr. Basilio a spus că această sărbătoare ar trebui să ia numele de Sărbătoarea poporului lui Dumnezeu, pentru că, dincolo de limbă, cultură, tradiții, noi toți alcătuim poporul sfânt al lui Dumnezeu. A subliniat apoi importanța mărturiei pe care fiecare dintre noi este invitat să o dea în societatea multietnică în care trăim, asigurându-ne că Duhul Sfânt, este mereu alături de noi și continuă să reverse asupra poporului lui Dumnezeu darurile sale.

După sfânta Liturghie, sărbătoarea a continuat cu prânzul și un mic program artistic, organizat de diferitele comunități. Pentru câteva ore, cei prezenți au uitat parcă de miile de kilometri care îi despart de țările de origine. Muzica, dansurile populare, hora la care au luat parte persoanele de diferite naționalități au creat o comuniune foarte frumoasă.

Îi mulțumim bunului Dumnezeu pentru că ne-a dat posibilitatea să luăm parte, și anul acesta, la Sărbătoarea Prieteniei între Popoare, în care am experimentat frumusețea și armonia care există în mijlocul poporului lui Dumnezeu.

Pr. Ciprian Ghiurcă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 septembrie: Pordenone (Italia): Sărbătoarea Prieteniei între Popoare


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat