Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Poiana Negri: Administrarea Mirului

Credincioșii din Parohia Poiana Negri, județul Bacău, au trăit sâmbătă, 29 septembrie 2012, un eveniment deosebit. Treizeci și șapte de copii au primit sacramentul Mirului în cadrul unei sfinte Liturghii prezidate de PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași.

La sosirea în comunitatea noastră, PS Aurel Percă a fost întâmpinat cu mare bucurie în fața bisericii de un grup de preoți, de candidații la Mir, de primarul și viceprimarul comunei Negri, precum și de credincioșii din parohie. În cadrul festivității de primire, după salutul de bun venit, doi dintre copii i-au oferit Excelenței sale pâine, sare și flori.

Sfânta Liturghie a început la ora 11.00 cu procesiunea solemnă de la casa parohială către grota frumos împodobită din curtea bisericii, închinată patronului comunității din Poiana, cu hramul "Sfântul Anton de Padova", unde s-a și celebrat Liturghia. Alături de Preasfințitul, au concelebrat 11 preoți, printre care pr. Gabriel Farcaș, decan de Traian, și pr. Vasile Rediu, decan onorific.

În cadrul predicii, Preasfințitul a subliniat importanța sacramentului Mirului și a Duhului Sfânt în viața creștinilor, arătând cum putem trăi ca adevărați copii ai lui Dumnezeu, ajutați și călăuziți de Duhul Sfânt.

După un dialog purtat cu candidații la sfântul Mir, Preasfințitul i-a îndemnat să trăiască în viața lor sacramentul pe care aveau să-l primească. Apoi, i-a încurajat și îndemnat pe toți cei prezenți să trăiască într-un mod cât mai profund credința, cu ajutorul Duhului Sfânt.

A urmat cel mai așteptat moment, administrarea sacramentului Mirului. După rugăciunea de invocare a Duhului Sfânt, candidații, plini de emoție, avându-i pe nașii lor alături, au primit din partea episcopului ungerea cu sfânta crismă.

La sfârșitul sfintei Liturghii, unul dintre copiii miruiți, în numele tuturor celor care au primit cu această ocazie sacramentul Mirului, a adresat un cuvânt de mulțumire Preasfințitului Aurel Percă, preoților de la altar, părinților, nașilor, precum și tuturor celor care au participat la această solemnitate.

Această zi va rămâne cu siguranță în amintirea noastră și ne va ajuta să ne angajăm la o mai profundă trăire a credinței primită la botez. Întăriți de Duhul Sfânt, o vom putea mărturisi prin cuvintele și faptele noastre.

Pr. Isidor Gheorghieș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 septembrie: Poiana Negri: Administrarea Mirului


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat