Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Ladispoli: Să-i cântăm Domnului împreună cu sfinții arhangheli

Duminică, 30 septembrie 2012, comunitatea catolică românească din Ladispoli (Italia) și împrejurimi și-a cinstit cu mare bucurie patronii spirituali: sfinții arhangheli Mihail, Gabriel și Rafael.

Hramul unei comunități a fost dintotdeauna un motiv de bucurie, speranță, mulțumire și binecuvântare din partea lui Dumnezeu, în mod special pentru acea comunitate de credință. Pentru ca sărbătoarea să fie mai frumoasă, și pregătirea acesteia a fost pe măsură. Astfel, vineri, 28 septembrie 2012, trei preoți au fost disponibili pentru sacramentul Spovezii, timp în care au fost pregătite cântecele, citirea lecturilor și organizarea ofertoriului.

La sunetul clopotelor, sfânta Liturghie solemnă din ziua de hram a început duminică, la ora 9.15, în biserica "San Giovanni Battista", din Ladispoli. Celebratul principal a fost pr. Vasile Petrișor, alături de care au concelebrat pr. Emanuel Bejenaru, pr. Iosif Tiba și pr. Adrian Chili, păstorul acestei comunități, iar la scaunul de spovadă a stat pr. Tony-Mihăiță Cântaciu.

În cuvântul de învățătură, folosindu-se de exemple simple, pr. Emanuel a încercat să sensibilizeze credincioșii în a-l căuta mereu pe Dumnezeu, iar atunci când credem că e greu să-l mai găsim pe Dumnezeu din cauza problemelor noastre, să apelăm la mijlocirea sfinților arhangheli. Folosindu-se de o expresie bine cunoscută de noi, pr. Bejenaru a spus: "Pentru că noi, oamenii, suntem îngeri cu o singură aripă, putem zbura spre cer doar dacă ne ținem îmbrățișați. Dacă azi, întorcându-vă acasă, veți încerca să fiți un înger pentru soț, soție, copii sau pentru un om oarecare ce v-a ieșit în cale, înseamnă că ați găsit calea spre Dumnezeu".

În citirea lecturilor și a rugăciunii credincioșilor s-a urmărit să fie implicate persoane din toate categoriile de vârstă. Darurile oferite Domnului au fost duse de o familie îmbrăcată în straie tradiționale românești împreună cu alți trei copii, îmbrăcați și ei în aceleași haine de sărbătoare.

Și pentru ca sărbătoarea să iasă cât mai bine, întreaga comunitate, animată de corul "Sfânta Cecilia", s-a străduit să-i aducă aceeași cântare de lauda Domnului, împreună cu sfinții arhangheli care îl preamăresc mereu în cer.

Înainte de binecuvântarea finală, pr. Adrian, parohul acestei comunități, a mulțumit Domnului pentru că ne-a dăruit acești mari patroni spirituali, care ne fac să simțim mai mult bunătatea, blândețea și duioșia lui Dumnezeu. S-a bucurat că nu puțini dintre copii români care se nasc aici, poartă numele sfinților arhangheli Mihail, Gabriel și Rafael. A mulțumit și preoților prezenți la celebrare, oaspeților, corului și tuturor celor care s-au implicat pentru ca sărbătoarea hramului să fie cât mai specială.

După terminarea sfintei Liturghii, familiile care au dorit să continue această mare sărbătoare s-au adunat împreună la ora 13.00, atât pentru a mânca împreună (inclusiv sarmale românești) și pentru a ciocni un pahar cu vin, cât și pentru a asculta și dansa împreună pe melodii populare românești și numai.

Mulțumim Domnului și sfinților arhangheli Mihail, Gabriel și Rafael pentru această zi frumoasă și specială!

Comunitatea catolică românească din Ladispoli

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 septembrie: Ladispoli: Să-i cântăm Domnului împreună cu sfinții arhanghel


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat