Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Kolping România: Adunarea Generală la Timișoara

În perioada 27-30 septembrie 2012, la Timișoara a avut loc Adunarea Generală Kolping România. Au fost prezenți aproximativ 80 de membri din țară, dar și invitați din Ungaria, Germania, Elveția, Austria și Serbia. Din Moldova au participat opt membri din Familiile Kolping Bârlad, Faraoani, Oituz și Ploscuțeni.

Această adunare a început cu o zi de formare, prezentări și discuții având ca temă "Relațiile de parteneriat în cadrul rețelei Kolping" și "Kolping - comunitate de credință, acțiune și formare". S-au făcut trei grupuri în care s-a discutat despre "parteneriat", ce înseamnă parteneriatul pentru mine, care sunt activitățile mele în cadrul unui parteneriat și ce contribuție pot aduce într-o relație de parteneriat. Tot în această zi, Daniela Stehlik, reprezentant Kolping Europa, a prezentat procesul de dezvoltare al asociațiilor "Kolping" pe plan internațional în perioada 2012-2017.

În cadrul Adunării Generale, Familiile Kolping din țară au prezentat acțiunile de voluntariat înscrise în concursul "Voluntari în acțiune". Kolping Moldova a participat cu patru acțiuni din cele 12 înscrise. Acțiunile au aparținut Familiilor Kolping Bârlad, Faraoani, Oituz și Ploscuțeni, fiecare fiind câștigătoare la una din cele trei categorii. La finalul întâlnirii, Familiile Kolping din Moldova au primit câte un act de constituire al Familiei, deoarece până acum grupurile nu aveau un asemenea act. Acest document îl vor primi și celelalte Familii Kolping din țară la următoarea Adunare Generală care va avea loc la Brașov în perioada 26-27 aprilie 2013.

Un lucru destul de important este faptul că s-au înființat două Familii Kolping: Otelec și Regina Păcii, în Banat.

În aceste zile a fost și puțin timp liber în care am vizitat orașul și Familia Kolping Millenium din Timișoara unde am participat la o sfântă Liturghie celebrată în trei limbi, unde a fost sfințit steagul Familiei Kolping locale.

La plecare am participat la o sfântă Liturghie la locul de pelerinaj Maria Radna din Lipova.

Au fost câteva zile folositoare pentru fiecare, având parte de formare umană și spirituală, un timp în care s-au legat noi cunoștințe și chiar prietenii. Fiecare membru a plecat de la această întâlnire cu idei noi, gânduri bune și cu posibilitatea de a aduce ceva mai bun în comunitatea în care trăiește.

Daniel Benchea

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27-30 septembrie: Kolping România: Adunarea Generală la Timișoara


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat