Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Adjudeni: Sfințire și inaugurare de orgă

Muzica, pentru fiecare dintre noi, este ca o artă care exprimă, cu ajutorul sunetelor, sentimente și atitudini. Muzica este o jertfă adusă Domnului prin care îi mulțumim, îl cinstim și îi cerem ajutorul.

Duminică, 23 septembrie 2012, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 17.00, am asistat împreună cu toți credincioșii la încă o sărbătoare a bisericii "Coborârea Duhului Sfânt" din Adjudeni. Ca un dar adus lui Dumnezeu, a fost inaugurată orga clasică cu tuburi din biserica noastră parohială.

Fiind o sărbătoare atât de mare, bineînțeles că și invitații au fost pe măsură. Liturghia a fost prezidată de PS Petru Gherghel, împreună cu aproximativ 40 de slujitori ai lui Dumnezeu. Ceea ce a făcut ca această celebrare să fie și mai important a fost cântul armonios al orgii care ne-au făcut pe toți să ne îndreptăm inima și sufletul mai mult spre Dumnezeu.

Am avut parte de o seară specială, plină de aceeași bucurie sfântă a chemării lui Cristos. Este o onoare pentru noi să deținem o asemenea orgă, care va reuși întotdeauna să ne apropie mai mult de Dumnezeu.

Pregătirea pentru acest eveniment atât de important a stârnit multe emoții, mai ales știind că va participa la sfânta Liturghie toată comunitatea, cât și invitații părintelui paroh Aurel Iștoc. Corul, acompaniat de dulcele sunet al orgii și dirijat de doamna Ionela Panaite, a răsunat mai melodios ca niciodată, știindu-se faptul că este un cor mixt, pe patru voci, format din oameni ai satului nostru, motivați doar de dragoste pentru Cristos și Biserică. Eu, fiind coristă, pot spune că muzica a devenit un element fără de care viața mea nu ar avea culoare. Este înălțător să simți că prin cântec reușești să creezi o punte de legătură între oameni și Dumnezeu. Nu pot să exprim suficient în cuvinte sentimentul pe care îl am atunci când, alături de ceilalți coriști, cânt. Este minunat să simțim că noi, un cor format din amatori, fie tineri, fie trecuți prin viață, reușim să ridicăm sufletele la cer, să transmitem energie și căldură. Pasiunea și dorința de a ne simți utili în cadrul Bisericii ne fac să muncim cu mare drag pentru fiecare cântare, fie ea în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00 sau pentru a anima diferitele sărbători. Sunt mândră că fac parte din acest cor și voi continua, cu ajutorul lui Dumnezeu, mulți ani înainte.

La sfârșitul sfintei Liturghii, toții credincioșii au avut parte de o surpriză extraordinară. Orga și-a arătat adevărata sa valoare și utilitate printr-un concert susținut de maestrul Marcel Octav Costea, organist la catedrala "Sfântul Iosif" din București, împreună cu câțiva soliști și interpreți de la conservatorul bucureștean, care ne-au demonstrate, în modul lor specific, cum poate fi transmisă bucuria în sufletele celorlalți prin intermediul muzicii. Am avut ocazia de a participa la un concert extraordinar, interpretând o missă cu totul specială. Încântarea credincioșilor a fost manifestată prin atenție, trăire profundă, participare și mulțumire sufletească.

Curiozitate, bucurie, trăiri profunde și multe zâmbete au reușit să ne transmită și toți cei care au fost implicați în acest minunat moment în frunte cu părintele paroh Aurel Iștoc și preoții vicari.

Felicitări tuturor, minutele întregi de aplauze și-au spus cuvântul!

Înv. Silvia Benchea

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 septembrie: Adjudeni: Sfințire și inaugurare de orgă


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat