Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Liturghie de deschidere a noului an școlar la Casa Providenței

Duminică, 23 septembrie 2012, în cadrul sfintei Liturghii de la 10.30 la Căminul de Bătrâni "Sfântul Iosif", surorile și adolescentele găzduite la Casa Providenței, împreună cu părinții, colaboratorii, prietenii și persoanele vârstnice de la Căminul de Bătrâni, am încredințat în mâna lui Dumnezeu drumul spre maturitate din acest an școlar.

Am avut bucuria de a avea în mijlocul nostru pe pr. Nicu Daniel Butacu și pe pr. Iosif Iacob, iar prezența părinților a făcut să se simtă din plin, dar și să crească spiritul de familie și de colaborare dintre noi.

Redăm, dintre momentele specifice acestui eveniment, introducerea la Liturghie, rugăciunea tinerelor pe care au rostit-o în fața altarului (gest completat de primirea unui semn de carte cu un gând al sfântului Alois Guanella și o iconiță cu o rugăciune înainte de studiu și după studiu) și rugăciunea părinților, a surorile și a colaboratorilor, rostită în fața altarului (gest completat de primirea un semn de carte cu un gând al sfântului Alois Guanella).

Moment important de încredințare în mâna lui Dumnezeu a fost și procesiunea darurilor în care tinerele au prezentat la altar diverse simboluri care au reprezentat aspecte importante din viața lor (globul pământesc - folosirea internetului; rucsacul - eliberarea de tot ce ne îngreunează drumul de creștere; harta geografică - orientarea matură în viață etc.)

Introducere

"A început noul an școlar și ne-am întâlnit astăzi, eleve, părinți, surori, colaboratori, prieteni, vârstnici, pentru a împlini un gest important: să punem în mâna lui Dumnezeu, dragi eleve, drumul pe care-l aveți în față și să invocăm asupra voastră binecuvântarea și sprijinul lui Dumnezeu, pentru ca de-a lungul acestui an să creșteți în înțelepciune și har.

În această Euharistie îl vom primi pe Isus, Cuvântul Divin și Pâinea vieții care ne ajută să trăim în comuniune cu el. Prin simbolurile aduse la altar, culoarea verde, trandafirul și catechismul pentru tineri, îi încredințăm și credința, iubirea și speranța noastră, a tuturor celor prezenți, la începutul acestui an declarat de sfânta Biserică Anul Credinței. Îi cerem harul ca aceste virtuți să crească în fiecare dintre noi și astfel să trăim cu dorința arzătoare de a-l preamări în viața veșnică".

Rugăciunea tinerelor

"Îți mulțumim, Doamne, pentru că ne-ai dat harul să ajungem din nou la începutul acestui an școlar. Îți cerem, pentru fiecare dintre noi, tăria de a-l înfrunta cu străduință și responsabilitate. Ajută-ne, cu lumina ta divină, ca, învățând bine, să crească în inimile noastre cunoașterea și iubirea față de tine și față de aproapele. Astfel vom putea trăi pe deplin sensul adevărat al școlii: a învăța pentru a cunoaște și pentru a iubi, a iubi pentru a cunoaște. Îți mulțumim, Doamne, pentru părinții, profesorii și formatorii care ne vor ajuta cu răbdare și înțelegere în dificultățile pe care le vom întâlni în acest an. Îți mulțumim pentru că ești zilnic tovarășul nostru de bancă. Dăruiește tuturor elevilor și lumii întregi Spiritul tău de înțelepciune, iubire și pace. Amin

Rugăciunea părinților

Dumnezeule, care ești înțelepciunea și bunătatea nesfârșită, trimite-l pe Duhul adevărului asupra fiicelor noastre și asupra tuturor copiilor, ca să le lumineze mintea și inima cu lumina sa. Te rugăm ca învățătura și anturajul să nu le îndepărteze de tine, ci să fie mereu pentru ele o căutare a adevărului și o dobândire a cunoștințelor necesare spre a-și împlini rolul în societate, pentru a-și câștiga cinstit existența și pentru a-și ajuta mai bine semenii. Îndepărtează din sufletul lor atât întunericul păcatului cât și superficialitatea și indiferența. Dăruiește-le o inteligență vie, dreaptă și pătrunzătoare, o memorie bună și o dorință cât mai arzătoare de bine. Condu-le pașii pe calea ce trebuie să o străbată pentru creșterea și maturizarea lor și pentru mântuirea sufletului. Fii pentru fiecare, Dumnezeule bun, ocrotire și mângâiere și revarsă asupra lor binecuvântările tale sfinte. Iar nouă dăruiește-ne harul de a le putea transmite valorile creștinești prin exemplul nostru de viață și răbdarea necesară pentru a le îndruma mereu pe drumul cel bun. Amin.

Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 septembrie: Iași: Liturghie de deschidere a noului an școlar la Casa Providenței


 

lecturi: 19.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat