Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Invitație la Concert Euharistic și inaugurare a transmisiunilor din Țara Sfântă

În Grădina Getsemani din Ierusalim, sâmbătă, 22 septembrie 2012, începând cu ora 18.00, toți liderii Bisericilor și a diferitelor comunități creștine din Cetatea Sfântă, sunt invitați să se adune sub cerul liber, în fața zidurilor Ierusalimului, pentru un concert extraordinar: premiera mondială a Simfoniei Euharistice. Același concert va fi transmis în direct de posturile de televiziune creștine pe diferitele continente și, de asemenea, pe situl www.ercis.ro, la secțiunea servicii - video. Cu acest concert se inaugurează și transmisiile on-line din Țara Sfântă, realizate de Franciscan Media Center Ierusalim, prin intermediul site-ului www.fmc-terrasanta.org, de la care s-a obținut, prin intermediul pr. Cristian Vacaru, care activează în Țara Sfântă, permisiunea de a prelua pe situl ercis.ro aceste transmisii.

"Simfonia Euharistică" este una dintre ultimele compoziții ale organistului bazilicii Sfântului Mormânt din Ierusalim a Bisericii Romano-Catolice, maestrul italian Armando Pierucci. Simfonia a fost scrisă cu ajutorul lui Arnoldo Mosca Mondadori, președintele Conservatorul de Muzică din Milano și este inspirată din cântările liturgice creștine, de obicei cântate în timpul liturgiei euharistice ale celor 12 tradiții muzicale diferite ale Orașului Sfânt, având 12 mișcări corespunzătoare, precum și o introducere la o temă ebraică. Interpretează corul și orchestra Conservatorului de Muzică din Matera (Italia), conduse de maestrul Carmine Antonio Catenazzo, solist fiind baritonul Carlo Rotunno.

În sine o compoziție occidentală, care utilizează însă teme din vechile tradiții muzicale ale Orientului, ce nu mai sunt utilizate în muzica occidentală, "Simfonia Euharistică" nu este numai muzică, ci, de asemenea, extrem de simbolică: ea restituie o viziune asupra frumuseții și asupra armoniei din tradițiile bogate și diferite ale Bisericii. Prin arta muzicii se lansează o invitație pentru toți creștinii să devină mai conștienți de propria lor tradiție liturgică a Bisericii și să descopere și să iubească diversitatea tradițiilor altor Biserici creștine.

Vă dorim auditie și vizionare plăcută!

* * *

Franciscan Media Center

Cu scopul de a crea un centru de televiziune și multimedia, capabil să traverseze granițele confesionale pentru a acoperi evenimente culturale și religioase ale Bisericii Catolice și ale celorlalte Biserici, Islamului și Iudaismul, și în special a "trăi" locurile sfinte unde totul "a început", Custodia Țării Sfinte a dat naștere la Franciscan Media Center (Centrul Media Franciscan).

Deschis în anul 2008, la Colegiul Țării Sfinte din orașul nou al Ierusalimului, Franciscan Media Center a fost creat cu intenția de a comunica frumusețea și bogăția Țării Sfinte, atât de des uitate în ceea ce primim prin mijloacele media despre Țara Sfântă, care vorbesc doar de violență, diviziuni, frică, suferință și conflict.

Dar toate acestea nu epuizează imaginea Țării Sfânte, precum și vitalitatea sa istorică, culturală, umană și spirituală. Prin urmare, centrul media franciscan vrea să redea și o altă "imagine" a Țării Sfinte, răspândind un mesaj cu informații detaliate cu privire la evenimentele, actualitățile și celebrările religioase sau de altă natură ale acestor locuri.

Pentru a îndeplini această misiune, Franciscan Media Center utilizează o tehnologie avansată și un personal de jurnaliști cu experiență, cameramani, ce transmit știri și reportaje, dar, de asemenea, transmit și evenimete în direct de la locurile sfinte.

Situl oficial al Franciscan Media Center (www.fmc-terrasanta.org) este disponibil în mai multe limbi.

Pr. Adrian Blăjuță
 


lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat