Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Un an nou școlar a început în Parohia "Sfântul Anton"

Comunitatea Parohiei "Sfântul Anton de Padova" din Iași s-a pregătit sufletește pentru începerea noului an școlar. Cu binecuvântarea lui Dumnezeu copiii, tinerii și părinții acestora vor avea un an rodnic.

Duminică, 16 septembrie 2012, cu o zi înainte de a suna clopoțelul pentru începerea noului an școlar, copiii și tinerii din Parohia "Sfântul Anton de Padova" din Iași au participat la sfânta Liturghie de la ora 9, în cadrul căreia au cerut binecuvântare de la Dumnezeu și lumina Duhului Sfânt. La începutul sfintei Liturghii, tinerii, copiii și părinții lor au fost îndemnați să se apropie de sacramentul Spovezii, pentru a-l primi cu vrednicie pe Isus din sfânta Împărtășanie.

Copiii s-au adunat în fața altarului în număr mare, pentru a participa atât cu sufletul, cât și cu trupul. Liturghia a fost animată de copii, dar și de tineri inimoși, prin cântece vioaie. Predica a fost pregătită de părintele Ciprian, punctând foarte bine ideile principale ale evangheliei folosindu-se de pilde frumoase de care copiii sunt tot timpul atrași.

Prin invocațiile de la rugăciunea credincioșilor l-am rugat împreună pe bunul Dumnezeu să le răsplătească munca părinților, a educatorilor, învățătorilor și profesorilor care îi au în grijă pe copii încă de mici. La oferirea darurilor, copiii au prezentat în fața altarului și carnetele de elev care reflectă cel mai bine truda lor.

Părintele paroh Alois Farțadi a dorit să le ureze tuturor un an nou școlar rodnic, iar la sfârșitul sfintei Liturghii copiii și-au plecat frunțile pentru a primi binecuvântarea specială cu ocazia începerii noului an.

Pentru ca bucuria să fie deplină, după-amiază, la ora 13.30, copiii s-au întâlnit din nou la un moment de rugăciune în care și-au pus toate gândurile și dorințele în fața sfântului sacrament. A urmat apoi un moment de comuniune cu jocuri, dansuri și multă voie bună. Iar faptul că au avut ocazia de a fi pictați a adus încă un strop de bucurie pe chipurile lor dând astfel culoare momentului de comuniune.

Tuturor le dorim să se lase călăuziți de lumina Duhului Sfânt, pentru ca în acest nou an școlar să-și poată deschide inima și mintea spre învățături cât mai folositoare.

Oana Zapalie

* * *

Mai multe imagini sunt disponibile în albumul publicat pe site-ul Parohiei "Sfântul Anton de Padova" din Iași:
http://www.sfantoniasi.ro/2012/09/18/un-an-nou-scolar-a-inceput/?show=gallery


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat