Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Dărmănești: Administrarea sfântului Mir

Duminică, 16 septembrie 2012, a fost o zi de mare sărbătoare pentru comunitatea din Dărmănești, care, îmbrăcată în sărbătoare, a trăit un eveniment important din viața ei, și anume primirea sacramentului sfântului Mir de către 67 de copii și tineri, prin impunerea mâinilor Excelenței sale Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, care a fost primit cu bucurie de întreaga comunitate.

Preasfințitul Aurel Percă a fost întâmpinat de copii cu pâine, sare și flori, simboluri ale ospitalității și cinstei cuvenite oaspeților de seamă, după care i-a salutat cu bucurie pe candidații la Mir și pe credincioși, exprimând în câteva cuvinte bucuria de a se afla în mijlocul comunității din Dărmănești.

După acest moment, candidații la Mir, împreună cu preoții și episcopul, au intrat în procesiune în biserică, unde a avut loc sfânta Liturghie solemnă de conferire a sacramentului Mirului.

La predică, Preasfințitul Aurel a scos în evidență lucrarea Duhului Sfânt în viața creștinului și a arătat cum putem trăi ca adevărați copii ai lui Dumnezeu, ajutați și călăuziți de Duhul Sfânt. Predica a avut și un frumos dialog între episcop și candidații de la Mir. Copiii și tinerii au dat răspunsuri bune și au primit aprecieri din partea episcopului.

A urmat apoi cel mai important moment, conferirea sacramentului Mirului. După rugăciunea de invocare a Duhului Sfânt, candidații, plini de emoție, având-i alături pe nașii lor, au primit din partea episcopului ungerea cu sfânta Crismă.

Copii au participat în continuare activ la sfânta Liturghie, cântând frumos și cu entuziasm, citind invocațiile la rugăciunea credincioșilor și aducând darurile la ofertoriu.

La sfârșitul sfintei Liturghii, doi copii dintre cei miruiți au spus o poezie și au exprimat, în numele tuturor, gânduri de mulțumire lui Dumnezeu, Preasfințitului Aurel, preoților, părinților, nașilor și tuturor celor prezenți la sărbătoare pentru această zi binecuvântată în care l-au primit pe Duhul Sfânt cu darurile sale.

Fie ca toți copiii și tinerii însemnați cu pecetea Duhului Sfânt, urmând credința, să fie statornici în iubirea față de Dumnezeu și față de Biserica sa, și să-l mărturisească în toată viața lor pe Domnul Isus Cristos.

Pr. Sergiu Dămoc

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16 septembrie: Dărmănești: Administrarea sfântului Mir


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat