Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Austria: Vizită pastorală a PS Aurel Percă în Dieceza Graz-Seckau

În perioada 1-10 septembrie 2012, PS Aurel Percă a efectuat o vizită pastorală în Dieceza Graz-Seckau din Austria, în care lucrează deja trei preoți din Dieceza de Iași, timp în care a participat la mai multe evenimente locale.

Primul momentul al vizitei l-a constituit participarea în ziua de duminică, 2 septembrie, la instalarea ca paroh a pr. Claudiu Budău, căruia i-au fost încredințate spre păstorire, începând cu 1 septembrie 2012 (conform decretelor de numire din partea PS dr. Egon Kapellari, din 27 iunie 2012) patru parohii: Obdach, St. Wolfgang, St. Georgen și St. Anna am Lavantegg. La eveniment a mai participat dr. Heinrich Schnuderl, vicar general al Diecezei de Graz-Seckau, pr. Cristian Diac, vicar în Parohia Weiz, pr. Marius Enășel, vicar în Parohia Knittelfel, alți preoți din parohiile vecine, primarii și alte personalități din cele patru localități, membrii consiliilor parohiale și ai mai multor organizații și asociații locale precum și un număr mare de credincioși. Sfânta Liturghie solemnă a fost celebrată în biserica parohială "Sf. Egidiu" din Obdach, fiind prezidată de PS Aurel Percă. După Liturghie a urmat o agapă oferită de consiliul parohial din Obdach tuturor participanților la sărbătoare.

În ziua de marți, 4 septembrie 2012, PS Aurel Percă, împreună cu ceilalți preoți români care lucrează în această dieceză, a fost oaspetele PS dr. Egon Kapellari, episcop de Graz-Seckau. După-amiază, Preasfințitul Aurel a vizitat și parohiile Weiz și Knittelfeld, în care activează ca vicari pr. Cristian Diac, respectiv pr. Marius Enășel.

Joi, 6 septembrie 2012, a urmat vizita la sanctuarul marian Mariazell, unde a celebrat sfânta Liturghie solemnă la "Altarul harurilor" împreună cu pr. Claudiu Iștoc, pr. Claudiu Budău și superiorul benedictin al bazilicii, Karl Schauer.

Duminică, 9 septembrie 2012, Preasfințitul a prezidat slujba solemnă cu ocazia hramului și sărbătorii parohiale în comunitatea "Nașterea sfintei Fecioare Maria" din Bruck an der Mur, răspunzând invitației parohului, Propst Hans Feischl, care a însoțit un grup de credincioși în toamna anului 2010 într-o vizită făcută în România și în mod special în Dieceza de Iași.

Pr. Claudiu Budău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1-10 septembrie: Austria: Vizită pastorală a PS Aurel Percă în Dieceza Graz-Seckau


 

lecturi: 44.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat