Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Invitație la pelerinaj la Fatima și Lourdes

Agenția de turism "Cristofor Travel" împreuna cu "Terra-Nova" Bacău organizează în perioada 28 septembrie - 12 octombrie 2012 un pelerinaj la Fatima și Lourdes. Prețul pelerinajului este de 700 euro + 150 lei pentru un grup de minim 40 pelerini.

PELERINAJ MARIAN : PARIS - NEVERS- BARCELONA - MONTSERRAT- VALENCIA - SEVILIA - LISABONA - FATIMA - GUADALUPE - MADRID - ESCORIAL - ZARAGOZA - TORRECIUDAD - LOURDES - ROCAMADUR - PARIS

14 zile: 28 septembrie- 12 octombrie= 700 EURO + 150 RON

AVION + AUTOCAR

ZIUA 1. Vineri 28 septembrie

Ora 07:30 întâlnire cu ghidul și preotul grupului la aeroportul Otopeni, în sala de așteptare la plecări internaționale. Decolare la 09:25 cu aterizare la 11:05 la Paris Beauvais. Preluare cu autocarul. Plecare spre Nevers. (250 km). Nevers - Sfânta Liturghie la mormântul Sf. Bernadette Soubirous. Cazare la hotel Etap Nevers.

ZIUA 2. Sâmbătă, 29 septembrie

Mic dejun. Plecare spre Barcelona (800 km). Sf. Liturghie la Biserica Santa Maria del Mar. Cazare la hotel Etap

ZIUA 3. Duminică, 30 septembrie

Mic dejun. Dimineața tur de oraș Barcelona cu Sagrada Familia și catedrala orașului închinata Sfintei Eulalia, patroana Barcelonei. După masă excursie la Montserrat cu Catedrala Madona Neagra, patroana Cataloniei. Sf. Liturghie. Cazare la hotel Etap

ZIUA 4. Luni, 1 octombrie

Mic dejun. Plecare spre Alicante prin Valencia (540 km) Vizităm splendida Catedrală din Valencia, (Bazilica Sfintei Fecioare Maria a celor neajutorați) un încântător amestec de elemente gotice și baroce. Fiecare dintre porțile Catedralei are un stil diferit: Poarta de fier este construita în stil baroc, Poarta Apostolilor în stil gotic și Poarta Palatului în stil roman. În capela iluminată de la Altarul superior, în spatele unui geam anti-glonț, se află un mic potir din agat aproape transparent: Santo Caliz, Sfântul Potir, care a inspirat mitul Sfântului Graal. Papa Ioan Paul al II-lea când a vizitat Valencia în 8 noiembrie 1982, și Papa Benedict al XVI-lea, la Întâlnirea Mondială a Familiilor, din perioada 1-9 iulie 2006, au celebrat Sfânta Liturghie cu acest potir. Sf. Liturghie. Cazare la hotel Etap Alicante

ZIUA 5. Marți, 2 octombrie

Mic dejun. Plecare spre Sevilla (600 km) Vizităm Catedral de Santa Maria de la Sede, cea mai mare catedrală gotică din lume și pe locul trei intre lăcașele de cult din lume, în ceea ce privește dimensiunile. La data construcției sale, în secolul al XVI-lea, catedrala din Sevilla depășise în dimensiuni Hagia Sofia, care deținuse timp de trei secole titlul de cea mai mare construcție religioasa din lume. Aici este înmormântat Cristofor Columb. Sf. Liturghie. Cazare la Sevilla.

ZIUA 6. Miercuri, 3 octombrie

Mic dejun. Plecare spre Fatima (600 km) prin Lisabona: vizitarea Catedralei Sf. Anton de Padova și Catedrala Jeronimus. Cazare la hotel 3* SANTO AMARO în camere duble. Participare la procesiunea cu lumânări și recitarea sf. Rozariu la ora 21.30.

ZIUA 7. Joi, 4 octombrie

Mic dejun. Ora 8.00 Calea sfintei cruci în parcul Aljustrel. Ora 10.30 Sf. Liturghie în limba română la Capela Aparițiilor (45 min). Seara Participare la procesiunea cu lumânări și recitarea sf. Rozariu (o persoana din grup va recita în limba româna a doua parte a misterului 5). Cazare hotel 3*. Opțional cină (7 euro)

ZIUA 8. Vineri, 5 octombrie

Mic dejun. Plecare spre Madrid prin Guadalupe :Sf. Liturghie în Catedrala Sf. Fecioarei Maria. Vizitarea muzeului mănăstirii (4 euro). Cazare la hotel Etap.

ZIUA 9. Sâmbătă, 6 octombrie

Mic dejun. Madrid cu Catedrala Nostra Senora de la Almudena, sfințita în 1993 de către Papa Ioan Paul al II-lea. Pietonal Plaza Major și Palatul Regal. Mănăstirea și palatul ESCORIAL Plecare spre PRADO NUEVO ESCORIAL - Participare la Sf. Liturghie (ora 17 procesiunea cu statuia SF. FECIOARE Maria Îndurerată , aparițiile LUZ AMPARO 1980-2002) și recitarea Rozariului la locul aparițiilor. Cazare hotel Etap.

ZIUA 10. Duminică, 7 octombrie

Mic dejun. Plecare spre Lourdes (650 km), Cazare și cina la Complexul Saint Pierre. Participarea la procesiunea cu lumânări. Un grup de 6 persoane vor participa la recitarea rozariului (o jumătate de decada) și la cântările rozariului.

ZIUA 11. Luni, 8 octombrie

Mic dejun. Calea Sfintei Cruci ora 8:00. Ora 9.30 Sf. Liturghie. Ora 11.15 min. Video în limba romana. Baie în apa binefăcătoare. Adorație a Sfintei euharistii în biserica subterană cu ceremonialul de vindecare a bolnavilor (ora 17.00), iar la 20.30 participare la procesiunea cu lumânări. Cazare în complexul Saint Pierre.

ZIUA 12. Marți, 9 octombrie

Mic dejun. Plecare spre Rocamadour (350 km) , cel mai vechi loc de pelerinaj din Franța și un loc de popas în călătoria sfântă spre Santiago de Compostela. În secolul al XII-lea, săpându-se pentru un mormânt sub pragul bisericii Notre Dame, s-a descoperit un corp în carne și oase, intact în ciuda timpului care trecuse peste el. Tradiția locală l-a identificat cu Amadour, (Zaheu în Biblie) fidel slujitor al Sfintei Fecioare. Tot din secolul al XII-lea s-a menționat existența unei statui făcătoare de minuni - Fecioara pe tron, cu Isus în brațe. Sfânta Liturghie, Calea Sfintei Cruci. Cazare la Hotel Etap.

ZIUA13. Miercuri, 10 octombrie

Mic dejun. Plecare spre Paris (550 km). Opțional Croazieră pe Sena (8 euro). Cazare la hotel Premiere Classe.

ZIUA 14. Joi, 11 octombrie

Mic dejun. Paris: Tur de oraș cu autocarul: Catedrala Notre Dame, Catedrala Madeleine, Biserica cu mormântul Sf. Vicențiu de Paul. Sfânta Liturghie în biserica Medalia Miraculoasă (Fiicelor Carității) 16.30. Cazare la hotel Premiere Classe.

ZIUA 15. Vineri, 12 octombrie

Mic dejun. Sfânta Liturghie de încheiere a pelerinajului și binecuvântarea obiectelor cumpărate în catedrala Sacre Coeur (8.00) Plecare spre aeroportul Beauvais pentru întoarcere acasă. Decolare la ora 11:35 cu aterizare la Otopeni la ora 15:25

Servicii incluse în preț:

- transport avion la PARIS și retur cu toate taxele incluse.

- transport autocar 3* cu toate utilitățile, cca. 5500 km

- 14 cazări cu mic dejun: Nevers (1); Barcelona (2), Alicante (1);Sevilla (1); Fatima (2) , Madrid(2); Lourdes (2); Roccamadour (1), Paris (2).

- ghid însoțitor + preot

Nu sunt incluse în preț: serviciile opționale, intrările la diverse obiective cu plată.

Persoanele care doresc camera dublă, cu două paturi, vor plăti un supliment de 75 euro/pers pentru toată perioada.

Pentru un grup mai mic de 40 pelerini, prețul se majorează cu 50euro/pers.

Relații și înscrieri la: Iulian Lupu (tel. 0721/299174) sau Monica Nemțeanu (tel. 0741/470889).

Iulian Lupu


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat