Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași (FIAC): Debut al Adunării Generale a Forumului Internațional al Acțiunii Catolice

Adunarea Generală a Forumului Internațional al Acțiunii Catolice (AG FIAC), care se desfășoară la Iași în perioada 22-26 august 2012, a debutat cu o serie intensă de pregătiri ale echipei organizatorice, pregătiri ce vizează toate departamentele și sectoarele de activitate.

Ziua de marți, 21 august, a început cu cazarea participanților români și a celor din alte țări care au sosit în cursul dimineții la Institutul Teologic Romano-Catolic (ITRC) din Iași. A urmat apoi prânzul, după care, la ora 14.30 a avut loc ședința Consiliului Național al Acțiunii Catolice din România (ACRO), în care s-au discutat detalii de ordin logistic și organizatoric, împărțindu-se responsabilitățile pe sectoare de activitate.

În cadrul întâlnirii echipei organizatorice, care a avut loc la ora 15.30, s-au stabilit responsabilii pe departamente și echipele de lucru. S-au trecut în revistă îndatoririle fiecărei echipe și principalele puncte de interes ale programului din zilele de marți și miercuri, după care a urmat pregătirea materialelor pentru participanți.

La ora 19.30 a avut loc sfânta Liturghie în capela ITRC. Liturghia a fost prezidată de pr. Felix Roca, asistentul spiritual general al ACRO, alături de care s-au aflat părintele Iuliu Muntean, asistentul spiritual al sectorului tineri al ACRO, părintele Coriolan Mureșan, asistentul spiritual al sectorului adulți al ACRO, și părintele Anton Cioba, din Eparhia de Oradea.

Seara a fost ocupată de primirea membrilor delegațiilor străine care au început să sosească la ITRC. Începând cu ora 23.00 și până după miezul nopții au sosit peste 35 de participanți din 14 țări: Venezuela, Argentina, Camerun, Gabon, India, Italia, Myanmar, Nicaragua, Nigeria, Peru, Congo, Senegal, Spania și Uruguay. Delegațiile străine au fost primite cu multă bucurie și căldură de către organizatori, care i-au îndrumat spre spațiile de cazare și le-au oferit o gustare care să-i ajute să treacă mai ușor peste oboseala inerentă călătoriilor lungi și obositoare.

Miercuri, 22 august, sunt așteptați să sosească 72 de participanți. În cursul dimineții și al după-amiezii sunt așteptați la Iași participanți din Egipt, Bosnia, Ucraina, Italia, Slovacia, Republica Moldova, Elveția, Argentina, Rwanda, Burundi, Costa Rica și Argentina. Sunt așteptați cu bucurie și entuziasm, sperând ca zilele petrecute la Iași să fie cât mai bogate în roade spirituale.

Ana-Maria Blaga

* * *

Un album foto de la prima zi a acestui eveniment poate fi vizualizat pe site-ul: http://fiac.actiuneacatolica.ro

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 august: Iași (FIAC): Debut al Adunării Generale a Forumului Internațional al Acțiunii Catolice


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat