Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Nicolae Bălcescu: Campusul educațional "În căutarea bucuriei"

În două etape, 6-13 august și 16-19 august 2012, în Parohia "Preasfânta Inimă a lui Isus" din Nicolae Bălcescu, s-a desfășurat campusul educațional "În căutarea bucuriei".

Vacanța mare este cel mai așteptat moment al anului, unul dintre motive fiind GREF-ul (Campusul Educațional), care a devenit un obicei iubit în comunitatea noastră.

Acest campus a fost organizat de către tineri în strânsă colaborare cu preoții din Parohie. Așa se face că în ziua de 6 august am pornit cu mic cu mare "în căutarea bucuriei".

Campusul "mare" s-a desfășurat în perioada de 6-13 august având ca moto "În căutarea bucuriei!" și a adunat împreună aproximativ 140 de copii ai claselor IV-VIII și 35 de tineri animatori dornici să-și facă prieteni și să afle bucurii noi.

Copiii au fost împărțiți în șase grupe, fiecare grupă fiind reprezentată de o culoare și un simbol. Programul începea la ora 14.00 și cuprindea bansuri, povestioara plină de învățături "Micul Prinț", citită pe roluri, atelierele (picturi pe pânză, confecționarea zmeielor, a brățărilor, a tablourilor din natură, teatru și origami). După o oră de ateliere, urma o gustare, aceasta fiind urmată de jocuri în grupe și între grupe. La ora 18.00 jocurile se încheiau și ne îndreptam împreună spre biserică pentru a participa la sfântul Rozariu și a anima sfânta Liturghie. După sfânta Liturghie, se desfășurau concursuri între echipe și bansuri. La finalul zilei fiecare grup lua parte la lansarea unui lampion de culoarea echipei respective.

Acest campus a avut drept scop organizarea unui program care să-i ajute pe copii, pe durata vacanței, să-l descopere pe Dumnezeu, să se distreze într-un mod constructiv, învățând multe lucruri despre familie, prietenie, credință și viață.

Activitatea s-a bucurat de un adevărat succes, toți copiii învățând ce este adevărata bucurie și câștigând premii.

Succesul a fost vizibil mai ales pe chipurile senine ale copiilor dornici să se implice și să învețe cât mai mult.

În perioada 16-19 august 2012, a avut loc etapa a doua a campusului educațional "În căutarea bucuriei" la care au luat parte aproximativ 160 de copii din clasele I-III și grădiniță, însoțiți de 20 de animatori.

După modelul activităților desfășurate cu adolescenții și copiii mai mari în săptămâna precedentă, animatorii au încropit un mic program și pentru cei mai mici, astfel încât ei să nu se simtă neglijați. Activitatea a debutat în împărțirea copiilor în 4 echipe, fiecare echipă fiind reprezentată de o culoare și un simbol: mov(fluturi), albastru (delfin), verde (trifoi), galben (floarea-soarelui).

Programul unei zile a constat în bansuri, ateliere (pictură, brățări, tablou cu elemente din natură), o mică gustare și jocuri specifice vârstei lor.

Cu ajutorul bunului Dumnezeu, copiii au fost încântați de aceste 3 zile deosebit de frumoase.

Aducem mulțumiri deosebite sponsorilor și celor care s-au implicat cu trup și suflet în a aduce un zâmbet pe chipul acestor îngerași.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați site-ul parohiei noastre!
http://parohianicolaebalcescu.ro/2012/08/07/in-cautarea-bucuriei-campus-educational-2012/
http://parohianicolaebalcescu.ro/2012/08/17/16-19-august-2012-mini-campus-educational/

Alina Budău,
Claudia Jitaru,
Cornelia Jitaru,
Eulalia Jitaru
și Emerențiana-Vincența Molner


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat