Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași (AMD): Campus "Kung-Fu Panda" pentru copii

În perioada 6-11 august 2012, la catedrala "Adormirea Maicii Domnului" din Iași, s-a desfășurat campusul cu tema "Kung-Fu Panda" la care au participat 116 copii, animați de 25 tineri. Campusul a fost organizat de părintele vicar Petru Dorcu în colaborare cu Surorile Providenței.

Atât copilașii de grădiniță, cât și cei mai mari, l-au avut în vizor pe Po, ursul panda cel mare și gras, care a trecut prin multe peripeții din care noi toți am avut de învățat.

Luni toți ne-am îndreptat gândurile către visuri și am reflectat asupra propriilor dorințe, aspirații secrete. Fiecare și-a scris visul pe o pană de hârtie, iar după ce au fost așezate în "cufărul viselor" au fost duse în procesiune în biserică, în cadrul rugăciunii finale.

Marți, tema zilei a fost "nu există accidente". Cu toții am înțeles că totul se întâmplă cu un motiv anume, nimic nu e întâmplător în viață.

Miercuri am fost solidari, am învățat că e bine să avem încredere în cei de lângă noi, dar trebuie și să oferim încredere aproapelui nostru.

Joi a fost o zi specială deoarece ziua s-a desfășurat în aer liber, pe dealul Repedea. Acolo am descoperit că răbdarea, solidaritatea, înțelegerea, sinceritatea și atenția față de ceilalți sunt valori dobândite prin angajare și sacrificiu, valori necesare la realizarea propriilor dorințe.

Vineri am avut parte de o "surpriză": am fost puși față în față cu eșecul. Am învățat că, dacă în viață întâlnești un obstacol, nu trebuie să dai înapoi. Deziluzia nu are ca tratament resemnarea, ci angajarea.

Sâmbătă am descoperit secretul acestui campus: "pentru ca un lucru să fie special, trebuie doar să crezi că este special". Fiecare este ingredientul secret al propriei vieți.

Pe parcursul campusului fiecare copil a participat la trei dintre cele nouă laboratoare propuse: Piersicul sacru, Bolas, brățări și coliere din mărgele, brățări din ață, pasta de sare, experimente fizice, jucării, ritm și armonie, scoobydou.

În fiecare zi un moment așteptat de toți a fost Olimpiada care a avut următoarele probe: Ștafete, Jocul galaxiilor, Jocuri cu apă, Palatul de Jad, Pergamentul Dragonului. Punctele acumulate de fiecare echipă pe parcursul săptămânii au permis juriului ca, la sărbătoarea finală, să desemneze câștigătorii Olimpiadei.

Fiecare zi a campusului a început și s-a încheiat cu un scurt moment de rugăciune în catedrală și ne-am bucurat să îi avem în mijlocul nostru pe PS Petru Gherghel, PS Aurel Percă, și părintele Iosif Dorcu, parohul.

Un alt moment semnificativ al acestei săptămâni a fost vineri, când am avut ocazia de a ne spovedi, pregătindu-ne astfel pentru a participa cu toții la Liturghia de încheiere a campusului.

Campusul s-a încheiat cu o sărbătoare la care au fost invitați și părinții copiilor. Fiecare grupă a prezentat o scenetă sau un bans, rodul momentului de creație din timpul zilei.

Mulțumim pentru această săptămână specială din timpul vacanței părintelui Petrică, surorilor, Preasfințiților, părintelui paroh și celorlalți părinți vicari din parohie. Un mare "mulțumesc" tuturor animatorilor pentru creativitate, răbdare, înțelegere și entuziasm. Să ne ajute Bunul Dumnezeu ca și la anul să ne reîntâlnim împreună cu aceeași bucurie și zâmbete pe fețele noastre. Mulțumim!

Impresii de la campus:

  • "Această săptămână de campus a fost extraordinară. Am avut animatori foarte înțelegători și foarte prietenoși. Am făcut bansuri interesante, multe jocuri, cântece și multe alte lucruri distractive. Am vizionat în fiecare zi o secvență din filmul Kung Fu Panda din care am învățat multe lucruri. A fost minunat!" (Mălina Bejenaru).

  • "Campusul de anul acesta a fost pentru mine un adevărat paradis. Aici mi-am făcut mulți prieteni, m-am distrat mai mult ca niciodată și am învățat lecții de viață adevărate. Îmi doresc mult să revin și anul viitor, deoarece am fost impresionată de ce am văzut până acum" (Claudia Lucaciu).

  • "Cele șase zile petrecute în acest campus au fost minunate, fascinante am putut încerca experiențe noi... Am învățat la laborator, ne-am făcut prietene noi și am trecut prin multe aventuri fascinante și interesante" (Adelina Petercă și Cristina Apetrei).

  • "Mi-a plăcut mult foarte mult campusul acesta, deoarece am făcut laboratoare multe și frumoase și a fost ceva deosebit față de anii trecuți" (Clara-Sofia Lupașcu).

  • "Campusul a fost pentru mine o săptămână unică din această vară. A fost distractiv, poate distractiv este prea puțin spus. Au fost momente tensionate de curiozitate" (Eduard-Cristian Roșu)

  • "Anul acesta a fost prima oară când am venit la campus, pentru că sunt ortodoxă și am auzit de la o colegă. Mi-a plăcut foarte mult și aș fi vrut să dureze mai mult" (Roxana Ciuntu)

  • "În acest campus m-am simțit ca într-o familie. Am avut foarte mulți animatori speciali și minunați. Totul a fost superb și am legat multe prieteni frumoase. Sper să mai pot trece prin aceste experiențe speciale" (Ana-Maria Buznea).

Raluca Marcu și Carmil Chelaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6-11 august: Iași (AMD): Campus "Kung-Fu Panda" pentru copii


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat