Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cacica: Ultima zi de pelerinaj pentru tinerii voluntari

Sfânta Liturghie solemnă a hramului s-a încheiat, la 15 august 2012, pelerinii au plecat spre casele lor, însă în Cacica au rămas mulți tineri. Este vorba despre voluntari. Aceștia, împreună cu pr. Florin-Petru Sescu, au realizat un cordon în fața mașinii care îl conducea spre Iași pe PS Aurel Percă pentru a-i îi cânta La mulți ani, întrucât a sărbătorit împlinirea vârstei de 61 ani.

Cu mult elan, toți tinerii voluntari au luat sacii menajeri și mănușile în primire, pentru a curăța sanctuarul marian și zona din jurul acestuia. După ce au mâncat și după o scurtă pauză, au vizitat mina de sare. Chiar dacă aerul era aproape de limita zero și scările abrupte, au coborât în mod organizat respectându-i pe ceilalți. În interior, au organizat mai multe jocuri de grup și au cântat melodii religioase.

Intrând deja în atmosfera liturgică, și-au făcut timp să treacă pe la Maria pentru a celebra sfânta Liturghie de final al pelerinajului. Împreună, au pus toate intențiile lor la picioarele sfintei Fecioare și s-au rugat ca Duhul Sfânt să coboare asupra lor pentru a transmite iubirea Mariei tuturor. În cadrul celebrării liturgice, am fost păstrat un minut de intimitate cu Maica Domnului, minut în care s-au rugat pentru prietenia lor; ca Dumnezeu să o ocrotească și să o binecuvânteze, pentru ca ea să dureze.

La oferirea darurilor, fiecare voluntar a pus pe sfântul altar inima sa, cu toate satisfacțiile, durerile sau grijile. Pentru a fi primită, orice jertfă trebuie să fie făcută din inimă. De asemenea, ei au încredințat Mariei viața, familia, prietenii și pe cei dragi pentru a le fi alături în permanență.

La casa parohială, între timp, pr. paroh Romuald Bulai și pr. vicar Dumitru Patraș au pregătit cina pentru cei care timp de trei zile i-au slujit Mariei în mod necondiționat. După ce s-au ospătat bine, la Casa Polonă a fost organizată seara voluntarilor, unde cu toții au dansat și au cântat, iar pentru a se încălzi au aprins și un mic foc de tabără.

A doua zi de dimineață, 16 august 2012, cu sfânta Fecioară în inimi, tinerii și-au strâns corturile și s-au îndreptat spre casele lor cu dorința de a reveni la următorul pelerinaj și, de asemenea, de a transmite tuturor bucuria care le-a umplut inimile.

Ana-Maria Sescu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15-16 august: Cacica: Ultima zi de pelerinaj pentru tinerii voluntari


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat