Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cacica: Liturghia pontificală a hramului

Pentru toți pelerinii adunați la sanctuarul marian de la Cacica, care au înfruntat cu credință și răbdare vremea neprietenoasă, ziua de miercuri, 15 august 2012, a constituit despărțirea de mama noastră iubitoare, Maria. După ce am participat cu toții la privegherea mariană, cu lumina credinței în suflet, ne-am adunat la sfânta Liturghie pontificală a hramului care a fost celebrată la ora 11.00. Poporul lui Dumnezeu s-a adunat într-un număr foarte mare pentru a o cinsti pe Preacurata Fecioara Maria în această ultimă zi a pelerinajului.

Am avut onoarea de a-l avea printre noi pe PS Paolo de Nicolò, regent al Casei Pontificale, care a celebrat sfânta Liturghie a hramului și care a răspuns cu căldură la invitația PS Petru Gherghel, episcop de Iași, de a veni în acest loc sfânt. La altar au mai concelebrat PS Aurel Percă, episcop Auxiliar de Iași, și PS Anton Coșa, episcop de Chișinău, alături de un număr mare de preoți care au venit pentru a-i aduce un omagiu Mariei.

Tinerii voluntari plini de credință au făcut ca actul liturgic să pătrundă în sufletul credincioșilor .

"Astăzi celebrăm minunile extraordinare pe care Dumnezeu le înfăptuiește în creatura care a avut mai mult decât oricare alta încredere, și care s-a încredințat în mod deplin lui. Venim la Cacica să o venerăm cu credință pe Preacurata Fecioară Maria", acesta este mesajul adresat de către PS Paolo de Nicolò, regent al Casei Pontificale, în cadrul liturgiei cuvântului. Trebuie să privim la Maica Sfântă ca la împlinirea speranței noastre, ca la un model desăvârșit al vieții creștine, pentru că, așa cum Maria și-a urmat maestrul asemenea unui ucenic fidel, la fel ar trebui să facem și noi.

După liturgia euharistică și împărtășirea credincioșilor cu pâinea vie, am fost invitați să participăm la procesiunea cu preasfântul sacrament în jurul sanctuarului.

La finalul sfintei Liturghii, părintele Romuald Bulai, rector al sanctuarului, a adresat cuvinte de mulțumire tuturor credincioșilor și autorităților prezente, cât și tinerilor voluntari care, sub îndrumarea pr. Florin-Petru Sescu, au ajutat la buna desfășurare a celebrărilor pe tot parcursul pelerinajului.

La finalul pelerinajului o rugăm pe Maica Domnului să fie farul nostru călăuzitor spre Isus și să nu înceteze să fie mijlocitoarea și ajutorul nostru. Mulțumim Domnului pentru toate harurile pe care le revarsă asupra noastră prin mâinile Mariei.

Filip Sescu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 august: Cacica: Liturghia pontificală a hramului


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat