Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cacica: Privegherea de rugăciune cu tinerii

După încheierea privegherii mariane și a procesiunii în jurul bisericii, în seara zilei de marți, 14 august 2012, a avut loc privegherea de rugăciune cu tinerii prezenți la sanctuarul marian de la Cacica. Atât voluntarii, cât și ceilalți tineri pelerini sosiți la Cacica s-au rugat împreună cu părintele Florin-Petru Sescu, cerând mijlocirea sfintei Fecioare Maria asupra tuturor tinerilor, familiilor și creștinilor din întreaga lume.

Privegherea de rugăciune a început la miezul nopții. Condusă de pr. Florin Sescu și animată de formația vocal-instrumentală a Parohiei "Ss. Apostoli Petru și Paul" Onești, privegherea de rugăciune a adus împreună tineri din întreaga țară care s-au rugat, au meditat și au cântat Maicii Preacurate. Tinerii pelerini au avut ocazia să reflecteze asupra importanței trăirii credinței creștine chiar și în ceasurile de relaxare, în momentele de odihnă, în clipele de deznădejde și în toate încercările prin care trece orice tânăr. Orice moment de întrebare, orice ceas de îndoială își găsește răspunsul în da-ul Mariei, în abandonul său total în mâinile Tatălui. Dincolo de deznădejde, există credința. Dincolo de momentele de îndoială existente în viața oricărui tânăr, există exemplul Mariei care tăcea și medita totul în inima sa.

Nu trebuie decât să facem liniște în noi înșine și în jurul nostru. Să ne refugiem dincolo de graba lumii consumiste, să facem abstracție de semnificația verbului " a câștiga", să învățăm să vedem dincolo de exemplele pe care ni le oferă televizorul, internetul și ziarele. Trebuie să învățăm să ne "deconectăm" de la rețelele de socializare, de la larma lumii în care trăim, și să ne oferim cinci minute de singurătate și de sinceritate cu Dumnezeu. Să învățăm să vedem și să apreciem toate binefacerile de care ne bucurăm din partea Domnului, să învățăm să nu mai fugim doar după câștiguri materiale, ci să ne raportăm la veșnicie, la ceea ce contează cu adevărat, la bucuria deplină și nepieritoare, la raportul nostru cu Dumnezeu, asemenea Mariei care, prin Duhul Sfânt, știa să vadă, să asculte, să înțeleagă și să trăiască dincolo de aparențe și dincolo de nivelul de înțelegere al contemporanilor săi.

Seara de priveghere a tinerilor a fost un moment trăit în comuniune de credință, la intensitate maximă, specifică tinerilor. Indubitabil, fiecare dintre cei prezenți s-a bucurat de cel puțin un moment de sinceritate cu Dumnezeu, un moment de zidire spirituală și de angajament dezinteresat în slujire. Am fost cu adevărat trupul lui Cristos, sarea pământului și lumina lumii. Am învățat să ascultăm, să ne rugăm, să medităm și să trăim împreună în Duhul Sfânt, prin mijlocirea sfintei Fecioare Maria.

Ana-Maria Blaga

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 august: Cacica: Privegherea de rugăciune cu tinerii


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat