Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași "Sfântul Anton de Padova": Campus de vară pentru copii și adolescenți

În perioada 3-12 august 2012 s-a desfășurat campusul "O vară împreună" pentru un grup de 87 de copiii și adolescenții din Parohia "Sfântul Anton de Padova" din Iași. Campusul a fost propus și animat de tinerii și simpatizanții din Acțiunea Catolică, fiind coordonat de pr. Ionuț Eremia Imbrișcă.

Tema campusului din acest an a fost "Secretul adevăratei fericiri". Campusul a început în seara zilei de 3 august cu sfânta Liturghie de la ora 18.00. În prima seară a fost prezentată tema campusului și imnul, iar apoi copiii au fost împărțiți în patru grupe în funcție de vârsta fiecărui participant: îngerașii, spiridușii, fluturașii și licuricii. Încă din prima seară copiii au dat dovadă de mult entuziasm fapt ce a contribuit la reușita acestui campus.

Sâmbătă și duminică programul de campus s-a desfășurat acasă, în parohie. Copiii au avut posibilitatea să participe la piesa de teatru, la cateheză, la dansurile și jocurile propuse pentru ei. Nu a lipsit din program sfânta Liturghie care a fost precedată de un scurt program de repetiție pentru cântări.

Copiii au ieșit duminică împreună cu pr. Ionuț în parc unde au cântat imnul, au dansat și s-au jucat. La amiază copiii au primit câte o înghețată și au plecat acasă pentru a-și pregăti bagajul pentru a doua zi.

Luni, 6 august, în cursul dimineții, după ce ne-am luat rămas bun de la cei dragi, am pornit spre orașul Slănic Moldova, pentru a continua programul de campus. În drum am făcut un popas la biserica "Fericitul Ieremia" din Bacău la pr. vicar Ciprian Ovidiu Solomon, unde am luat prânzul. După-amiaza am ajuns la Slănic Moldova, unde, după ce ne-am ocupat camerele, am ieșit să facem o plimbare până în parc. Seara a continuat cu sfânta Liturghie împreună cu întreaga comunitate și cina care a fost pregătită de patru dintre mamele copiilor participante la acest campus.

Pe lângă programul, formativ și distractiv de campus propus pentru această perioadă, aproape în fiecare zi au fost ocazii de a face diferite drumeții la izvoarele termale sau prin pădure, de a participa la sfânta Liturghie sau de a face și un pelerinaj la sanctuarul "Fericitul Ieremia Valahul" de la Onești.

Am avut bucuria ca în acest campus să fim însoțiți de trei preoți: pr. Ionuț Eremia Imbrișcă care a fost vicar la noi în parohie, pr. vicar Ciprian Ovidiu Solomon și pr. vicar Gabriel Sascău.

Sâmbătă, 11 august, după o săptămână în care am fost cu toții zi și noapte împreună și ne-am simțit foarte bine, am pornit spre casă. În drumul nostru am făcut un popas la salina din Târgul Ocna și am celebrat sfânta Liturghie la sanctuarul "Fericitul Ieremia Valahul" din Onești. Seara acasă ne-au așteptat părinții care erau nerăbdători să ne vadă, să ne îmbrățișeze și să ne întrebe cum a fost. Înainte de a pleca acasă cu toții l-am salutat și îmbrățișat pe pr. paroh Alois Farțadi deoarece a făcut posibil acest campus.

Duminică, 12 august, la sfânta Liturghie de la ora 9.00, a avut loc încheierea campusului copiilor din acest an. La finalul sfintei Liturghii, pr. paroh Alois Farțadi i-a mulțumit pr. Ionuț Eremia Imbrișcă pentru toată munca pe care a depus-o în parohia noastră timp de doi ani. Momentul a fost unul emoționant pentru copii, dar și pentru pr. Ionuț, care la final ne-a salutat și ne-a urat mult succes în tot ceea ce noi facem la biserică. Campusul s-a încheiat cu un moment artistic pentru părinți, pregătit de copiii și animatorii care au participat la campus.

Copiii au înțeles în acest campus că secretul adevăratei fericiri este acela de a-i face pe alții fericiți.

Simona Păuleț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3-12 august: Iași "Sfântul Anton de Padova": Campus de vară pentru copii și adolescenți


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat