Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cacica: Sfânta Liturghie pentru tineri: un gest frumos pentru Dumnezeu

Marți, 14 august 2012, seara, la ora 18.00, am participat la Liturghia tinerilor, care a fost prezidată de PS Aurel Percă și PS Anton Coșa alături de alți aproximativ 50 de preoți. Sfânta Liturghie a fost animată de către formația de tineri a Parohiei "Sfinții Apostoli Petru și Paul" din Onești și tinerii voluntari.

Cuvântul de învățătură ne-a fost împărtășit de către pr. Cristinel Fodor care ne-a demonstrat cât de important este să facem un gest frumos pentru Dumnezeu, mai ales în momentul în care ajungem acasă. Sunt lucruri care în aparență par inutile, însă trebuie să pătrundem în profunzimea lor pentru a le înțelege. De asemenea, trebuie să reținem că lui Dumnezeu nu-i place urâtul, ci doar frumosul. În acest sens, ne-a oferit exemplul unui cioban care, fiind plecat cu oile, din luna aprilie până în toamnă nu se afla decât pe munte. Chiar dacă nu reușea să ajungă la sfânta Liturghie, în fiecare duminică el îmbrăca hainele de sărbătoare pentru că Dumnezeu îl vedea. La fel și noi, ar trebui să ne îmbrăcăm sufletele în mod regulat.

Extravaganța iubirii se regăsește doar la sfânta Fecioară, deoarece ea este singura care oferă iubirea nemărginită. Maria nu calculează, ea oferă totul Domnului. Noi, însă, numărăm fiecare rugăciune, fiecare decadă sau sfântă Liturghie la care participăm și așteptăm roadele. Trebuie să ne schimbăm puțin viziunea, să îi urmăm exemplul. Atunci când dragostea sparge întreaga noastră ființă, lumea este plină de parfum, acel parfum pe care îl primim de la Maria. Ea varsă belșugul îndurărilor lui Dumnezeu. Suntem chemați să parfumăm această lume cu mireasma iubirii, însă pentru aceasta trebuie să facem un sacrificiu, trebuie să spargem vasul. Trebuie să oferim totul, nu picătură cu picătură.

În final, sfatul părintelui predicator a fost acela de a alina durerile celorlalți, de a fi o altă Marie.

Pe parcursul sfintei Liturghii, tinerii au arătat că, în ciuda vântului puternic, a ploii și a temperaturilor scăzute, vocile sunt intacte și zâmbetele și-au păstrat locul de cinste. La final, pr. Florin-Petru Sescu a amintit de Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic ce a avut loc la Iași în urmă cu două săptămâni. El a felicitat cei 65 de voluntari, tinerii care au participat la procesiunea de la ora 12.00. A spus că a învățat de la ei că, deși au fost în ploaie și vânt, ce înseamnă a dedica din timpul lor pentru a-i sluji lui Dumnezeu. De asemenea, a spus că nu contează vârsta, contează să dorești a participa în mod activ. Învățăm de la Maria să îi slujim lui Dumnezeu.

Înainte de a oferi binecuvântarea finală, PS Aurel Percă ne-a asigurat de protecția sfintei Fecioare Maria.

Ana-Maria Sescu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 august: Cacica: Sfânta Liturghie pentru tineri: un gest frumos pentru Dumnezeu


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat