Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cacica: Procesiunea tinerilor

După o noapte în care tinerii voluntari au avut timp să își încarce bateriile, în prima zi de pelerinaj, 14 august 2012, la ora 10.00 au pornit în întâmpinarea autocarelor pentru ca, mai târziu, să se întoarcă în procesiune spre sanctuar. Plini de bucurie și încredere în Maica Sfântă, aproximativ 25 de tineri au pornit în pas vioi alături de pr. Florin Sescu la locul întâlnirii.

Până la ora 12.00, când a ajuns PS Aurel Percă, episcopul auxiliar al Diecezei de Iași, ne-am adunat în jur de 250 de tineri. În timp ce așteptam, i-am salutat pe toți cei care au venit cu bicicletele. Am format o coloană și i-am ascultat atenți cuvintele, din care am reținut că trebuie să oferim exemplul viu de credință, speranță, iubire și bucurie celorlalți pelerini pentru a săvârși adevărate fapte de iubire. De asemenea, ne-am luat angajamentul de a da pildă bună unii altora.

Pe tonul melodiei Azi venim o fecioară am pornit procesiunea care a durat două ore. În acest timp am recitat două Rozarii, Litania lauretană și am cântat în cinstea sfintei Fecioare. Procesiunea s-a încheiat în biserica din Cacica, cu rugăciunea episcopului: "Binecuvântat ești, Dumnezeule, Tatăl Domnului nostru Isus Cristos, care ți-ai ales din toate neamurile un popor credincios, părtaș la lucrările tale bune; tu ai uns inimile acestor tineri cu har, ca să ți se alăture cu bucurie și să-ți slujească cu fidelitate; te rugăm să binevoiești a revărsa harurile asupra lor și a familiilor lor binecuvântările tale, pentru ca, după ce se vor ruga sfintei Fecioare Maria, întorcându-se acasă, să vestească cu bucurie, prin cuvânt și faptă, lucrările tale minunate.

După procesiune, am întrebat câțiva tineri participanți care este motivul pentru care au venit la Cacica.

  • "Am venit la Cacica să mulțumesc Fecioarei Maria pentru tot ajutorul oferit în încercări. De asemenea, mă voi ruga să fie alături de mine, familia și prietenii mei în continuare". (Marius, Gherăești)

  • "În urmă cu 17 ani am trăit o experiență unică în viață, aceea de a vedea lumina zilei. Încă de mică am simțit protecția și iubirea Mamei cerești și am vrut să îi fiu tot mai aproape. Astăzi, am ales să îmi sărbătoresc ziua de naștere alături de ea". (Iuliana, Săbăoani)

  • "Am venit la Cacica pentru a merge în pelerinaj alături de tineri, cu ei mă simt mai aproape de sfânta Fecioară. Zilele acestea mă voi ruga pentru o viață mai bună și pentru spiritul meu, deoarece simțeam necesitatea iubirii Mamei". (Maria-Mirabela, Răducăneni)

Ana-Maria Sescu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 august: Cacica: Procesiunea tinerilor


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat