Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău (Șerbănești): Conferirea sfântului Mir

PS Aurel Percă a conferit sacramentul Mirului celor 31 de candidați din Parohia "Inima Neprihănită a Mariei" din Bacău, sâmbătă, 11 august 2012, în cadrul Liturghiei de la ora 11.00. La altar au fost prezenți 12 preoți care au dorit să participe la sărbătoarea comunității.

După un lung program de pregătire, ce a început în luna februarie, candidații au ajuns la momentul mult așteptat: primirea sacramentului Mirului. De dimineață puteai simți bucuria pe care o răspândeau cei ce urmau să primească Confirmațiunea. Cerul albastru vorbea despre sufletul lor sincer, iar în ochii lor puteai citi o mare bucurie amestecată cu puțină emoție.

Candidații, alături de preoți și episcop, au intrat în biserică în procesiune. Printre zâmbetele celor dragi și cu inima vibrând de bucurie înaintau spre altar. Unii dintre ei s-au implicat și în celebrarea liturgică prin citirea lecturilor, cântarea psalmului, oferirea darurilor și a florilor pentru preoți.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de PS Aurel, care coborând în mijlocul celor care așteptau să fie miruiți, le-a vorbit despre importanța sacramentului și despre rolul lui în viața fiecărui creștin. Excelența Sa le-a amintit celor prezenți că sacramentul Mirului nu este un punct de sosire, ci un punct de pornire. Plinătatea Duhului Sfânt, primită prin acest sacrament, îl face pe cel miruit să se angajeze mai mult în răspândirea împărăției lui Dumnezeu în mediul în care trăiește.

După omilie a urmat conferirea sacramentului Mirului. Mai întâi s-au reînnoit făgăduințele de la Botez, după care episcopul și-a impus mâinile peste ei. Apoi Preasfințitul a coborât în fața altarului și fiecare candidat primea ungerea cu sfânta crismă pe frunte. Toți candidații, de la cei de 12 ani și până la cei de 45 de ani, au răspuns "Amin", manifestând în public dorința de a-l vesti pe Cristos cu viața lor, iar prima mărturie a fost primirea Euharistiei. Printre cei miruiți au fost și cinci tinere care sunt îngrijite de surorile "Misionarele Carității".

La final, după mulțumirile aduse de unul dintre candidați celor care au contribuit la sărbătoarea lor, PS Aurel Percă i-a binecuvântat pe cei care au fost miruiți și apoi a împărțit binecuvântarea finală tuturor celor prezenți.

Un album de fotografii de la acest eveniment a fost publicat pe site-ul www.inimaneprihanitabacau.ro.

Claudiu Bulai


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat