Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Oțeleni: Un nou campus pentru copii

Parohia "Sfânta Ana" din Oțeleni a fost în perioada 6-10 august 2012, pentru a doua oară în această vară, gazda unui campus pentru copii, coordonat de pr. Alessandro cu un grup de tineriidin Dieceza de Veneția, Italia, cu sprijinul Surorilor Maestre ale Sfintei Doroteea, sr. Amabilis și sr. Iacinta din Oțeleni, și al preoților din parohie, Iosif Gîrleanu și Iulian Roca.

Temele asupra cărora a fost îndreptată atenția copiilor în aceste zile au fost următoarele: prima zi încrederea, a doua zi simplitatea, a treia zi prietenia regăsită, a patra zi ajutarea unui prieten, a cincea bucuria de a sta împreună, fiind și trei îndemnuri care aveau să asigure buna desfășurare a campusului: a fi generos cu toți, a fi gentil cu toți, a te juca cu toți.

Campusul a reunit peste 100 de copii, participând atât copiii din parohia noastră, cât și copii de confesiune ortodoxă, precum și copii provenind din alte părți, aflați în vacanță la bunici. Alături de ei au fost și 26 de animatori, din comunitatea noastră, și alți nouă animatori, tineri din Italia, care au fost o dovadă a dinamismului trăit din plin. Împărțiți în șase grupe ("Alo", "Lisa", "Giulia", "Mac", "Doc", "Amiga"), copiii au avut ocazia ca, timp de aproape o săptămână, să se distreze în mod sănătos, să se bucure împreună, sa învețe noi cântece și dansuri, să lege noi prietenii și să fie mai aproape de Isus, prin participarea la celebrările euharistice.

Acest campus, prin activitățile distractive și educative destinate copiilor, și-a propus o apropiere mai semnificativă de apartenența unui grup prin comunitatea parohială, prin dobândirea unor abilități practice specifice vârstei lor, prin înțelegere, răbdare și imaginație. Programul de activități a avut o combinație echilibrată de rugăciune și muncă, pentru a stimula spiritul și mintea.

Experiența acestor zile a fost una plăcută pentru că s-a lucrat în echipă. Din programul campusului nu au lipsit: jocurile de cunoaștere, "bansurile" (tehnici ingenioase folosite de animatori la începutul unei activități, pentru "a trece" de la un moment la altul și pentru "a descărca energia" mai ales atunci când copiii erau "agitați"), întrecerile sportive, atelierele de lucru, momentele formative și educative.

Campusul s-a încheiat vineri, 10 august. La final toți copiii au primit o șapcă, iar animatorii o agendă. Copiii care au făcut parte din echipa care a câștigat primul loc au primit fiecare o medalie.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste momente ce ne permit să experimentăm iubirea sa!

Sr. Iacinta

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6-10 august: Oțeleni: Un nou campus pentru copii


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat