Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Intențiile pentru Apostolatul Rugăciunii pentru anul 2013

Publicăm intențiile pe care Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea le-a încredințat Apostolatului Rugăciunii pentru anul 2013.

Ianuarie
Intenția generală: Pentru ca în acest An al Credinței creștinii să poată aprofunda cunoașterea misterului lui Cristos și să dea mărturie cu bucurie despre darul credinței.
Intenția misionară: Pentru ca toate comunitățile creștine din Orientul Mijlociu, adesea discriminate, să primească de la Duhul Sfânt tăria fidelității și a perseverenței.

Februarie
Intenția generală: Pentru ca familiile migrante, îndeosebi mamele, să fie sprijinite și însoțite în dificultățile lor.
Intenția misionară: Pentru ca populațiile care trăiesc experiența războaielor și a conflictelor să poată să fie protagoniste ale construirii unui viitor de pace.

Martie
Intenția generală: Pentru ca să crească respectul pentru natură, conștientizând că întreaga creație este lucrarea pe care Dumnezeu a încre?dințat-o responsabilității umane.
Intenția misionară: Pentru ca episcopii, preoții și diaconii să fie neobosiți vestitori ai evangheliei până la marginile pământului.

Aprilie
Intenția generală: Pentru ca celebrarea publică a credinței să fie izvor de viață pentru credincioși.
Intenția misionară: Pentru ca Bisericile din teritoriile de misiune să fie semn și instrument de speranță și de înviere.

Mai
Intenția generală: Pentru ca aceia care administrează dreptatea să lucreze întotdeauna cu integritate și conștiință dreaptă.
Intenția misionară: Pentru ca seminariile, în special cele din Bisericile de misiune, să formeze păstori după inima lui Cristos, dedicați în întregime vestirii evangheliei.

Iunie
Intenția generală: Pentru ca între popoare să prevaleze o cultură marcată de dialog, ascultare și respect reciproc.
Intenția misionară: Pentru ca acolo unde este mai puternică influența secularizării, comunitățile creștine să promoveze cu eficacitate o nouă evanghelizare.

Iulie
Intenția generală: Pentru ca Ziua Mondială a Tineretului care se desfășoară în Brazilia să-i încurajeze pe toți tinerii creștini să devină discipoli și misionari ai evangheliei.
Intenția misionară: Pentru ca în întreg continentul asiatic să fie deschise porțile în fața mesagerilor evangheliei.

August
Intenția generală: Pentru ca părinții și educatorii să ajute noile generații să crească având o conștiință dreaptă și o viață coerentă.
Intenția misionară: Pentru ca Bisericile de pe continentul african, fidele vestirii evangheliei, să promoveze construirea păcii și a dreptății.

Septembrie
Intenția generală: Pentru ca oamenii din timpul nostru, adesea inundați de zgomot, să redescopere valoarea tăcerii și să știe să asculte glasul lui Dumnezeu și al fraților.
Intenția misionară: Pentru ca toți creștinii care sunt persecutați în numeroase regiuni ale lumii să poată fi, prin mărturia lor, profeți ai iubirii lui Cristos.

Octombrie
Intenția generală: Pentru ca toți cei care se simt copleșiți de povara vieții, încât să-și dorească sfârșitul, să poată simți apropierea iubirii lui Dumnezeu.
Intenția misionară: Pentru ca celebrarea Zilei Mondiale a Misiunilor să-i facă pe toți creștinii să devină conștienți de faptul că sunt nu doar destinatarii, ci și vestitorii cuvântului lui Dumnezeu.

Noiembrie
Intenția generală: Pentru ca preoții care experimentează dificultăți să fie mângâiați în suferințe, sprijiniți în îndoieli și întăriți în fidelitate.
Intenția misionară: Pentru ca Bisericile din America Latină, ca rod al misiunii continentale, să trimită misionari către alte Biserici.

Decembrie
Intenția generală: Pentru ca toți copiii, victime ale abandonului și ale oricărei forme de violență, să poată găsi iubirea și ocrotirea de care au nevoie.
Intenția misionară: Pentru ca toți creștinii, luminați de lumina Cuvântului întrupat, să pregătească omenirea pentru venirea Mântuitorului.

Din Vatican, 16 decembrie 2011

(Publicat de Agenția Fides, la 13 ianuarie 2012)

Traducere de Ovidiu Bișog


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat