Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Lespezi: Administrarea Mirului

Duminică, 5 august 2012, 190 de copii și tineri din Parohia Lespezi, jud. Bacău, l-au primit pe Duhul Sfânt în sacramentul Mirului.

"Trimite asupra noastră, Doamne, Duhul tău divin!" Aceste cuvinte au răsunat pe buzele celor 190 de candidați, copii și tineri din Parohia "Sfânta Ana" din Lespezi, în cadrul sfintei Liturghii, dornici de a-l primi pe Duhul Sfânt cu darurile sale.

După o perioadă îndelungată de pregătire intensă, necesară conștientizării într-un mod mai profund a ceea ce semnifică sacramentul Mirului, aflați sub îndrumarea părintelui paroh și a părintelui vicar, copiii și tinerii au pășit împreună pe drumul către sacramentul Mirului.

Duminică, 5 august 2012, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00, cei 190 de candidați l-au primit pe Duhul Sfânt cu cele șapte daruri, prin impunerea mâinilor și prin ungerea cu sfânta Crismă, acordată de Excelența Sa Petru Gherghel, episcop de Iași, și de Excelența Sa Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași.

Candidații la sacramentul Mirului, împreună cu credincioșii din Parohia Lespezi, în frunte cu părintele paroh, cu preoți fii ai satului și preoți oaspeți, i-au întâmpinat pe cei doi episcopi ai Diecezei de Iași într-o atmosferă de sărbătoare.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de PS Petru Gherghel și concelebrată de PS Aurel Percă, alăturându-li-se păstorii comunității, fii ai satului și alți preoți oaspeți.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de PS Aurel, care le-a explicat copiilor și tinerilor însemnătatea acestui sacrament pe care urmau sa-l primească. Atmosfera a fost una de prietenie, PS Aurel adresându-le candidaților întrebări din Catehism, întrebări la care copiii au răspuns în cor, fără ezitare.

Imediat după predică, a urmat momentul cel mai emoționant, administrarea Mirului, primind din partea episcopilor impunerea mâinilor și ungerea cu sfânta Crismă, primind astfel revărsarea Duhului Sfânt.

La sfârșitul sfintei Liturghii, un reprezentant al parohiei a ținut cuvântul de mulțumire în numele comunității, după care PS Petru Gherghel i-a felicitat pe păstorii comunității și pe cateheți pentru modul în care i-au pregătit pe copii pentru a ajunge la acest moment important din viața lor.

Această zi a avut pentru credincioșii din Parohia Lepezi, o însemnătate deosebită, deoarece a fost pentru prima dată în istorie când doi episcopi, păstori ai Diecezei de Iași, au celebrat împreună sfânta Liturghie în satul Lespezi.

Întreaga sărbătoare s-a încheiat cu o fotografie de grup, dar mai ales cu un gând de mulțumire îndreptat către Dumnezeu, pentru aceasta zi minunată.

Emil-Daniel Gașpar

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5 august: Lespezi: Administrarea Mirului


 

lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat