Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: "Expo-Carisma", ediția a III-a

În atmosfera de bucurie care se respira la Iași în zilele de neuitat ale INTC, mai multe congregații călugărești au împărtășit bucuria carismei și spiritualității care le caracterizează pe fiecare.

Fiecare carismă este reprezentată prin congregații, asociații, fraternități, institute de viață consacrată care se dedică în ajutorarea diferitelor nevoi ale fraților noștri: sănătate, educarea și îngrijirea copiilor, tinerilor, grădinițe, azile de bătrâni, masă pentru săraci etc.

"Charisma este un dar special pe care Duhul Sfânt îl conferă pentru binele Bisericii. Elementele esențiale ale tuturor carismelor sunt acestea două: vin de la Duhul Sfânt și sunt dăruite pentru edificarea Bisericii" - spune Catehismul Bisericii Catolice.

Fiecare congregație a pregătit propriul stand într-un loc amenajat din incinta Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, cu multă creativitate, primind cu entuziasm și bucurie "oaspeții" care au dorit să răspundă invitației.

Mulți tineri, tinere și nu numai, veniți din toate colțurile României, au avut ocazia să întâlnească personal aceste congregații și să descopere bogăția cu care este înzestrată Biserica.

În Dieceza de Iași inițiativa a fost luată de către Echipa de Pastorație Vocațională din Zona Roman, și a ajuns la a III-a ediție. Prima ediție a avut loc în anul 2010 cu ocazia Zilei Mondiale de Rugăciune pentru Vocații și s-a ținut în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Roman. Au participat 32 de congregații. A doua ediție a avut loc la Butea cu ocazia Zilei Tineretului din 2011, participând 22 de congregații.

Anul acesta, cu ocazia Zilei Naționale a Tineretului Catolic din Iași, a fost cea de a III-a ediție și au fost prezente 22 de congregații.

Mulțumim Domnului pentru aceste bogății dăruite întregii sale Biserici, fiecărei congregații participante și tuturor celor care au făcut posibilă desfășurarea acestui eveniment minunat.

Echipa de Pastorație Vocațională, Zona Roman.
 


lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat