Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Adolescenți din Iași în drumeție la Poiana Micului

În perioada 16-18 august 2012, câțiva adolescenți din Parohia "Sf. Tereza a Pruncului Isus" din Iași s-au îndreptat spre parohia din Poiana Micului pentru un mic campus de cunoaștere și încurajare.

De anul trecut am început noi, adolescenții, împreună cu părintele Marcelin Blaj, vicar la Parohia "Sf. Tereza a Pruncului Isus", să participăm la niște cateheze pentru vârsta noastră. După un timp, după ce ne-am împrietenit și ne-am cunoscut am hotărât să încercăm să animăm aceste cateheze, punând în practica tot ce am învățat de la ele. Așa că ușor, ușor, am planificat un campus de trei zile, în perioada 16-18 august 2012 la Poiana Micului.

Plecând joi dimineața la ora 6:30 din curtea bisericii, am ajuns cu bine la Poiana Micului în jurul orei 10.00. După ce am vizitat casa și ne-am dus lucrurile în camere am jucat câteva bansuri pentru a ne înviora, urmând apoi un moment de formare, având drept model pe Pescărușul Johnathan, învățând că nu trebuie să ne mulțumim cu ceea ce este jos ci că trebuie să învățăm să zburăm spre Dumnezeu. Apoi am mers la biserică pentru adorație și urmată de sfânta Liturghie. La sfârșitul sfintei Liturghii am invitat adolescenții din Poiana Micului să ni se alăture la un grătar. Am fost foarte bucuroși să vedem că au răspuns pozitiv la invitația noastră. În acea seară,începând cu ora 9, au venit și ei și cu toții am bansat, cântat, am mâncat și ne-am simțit foarte bine.

Pentru a doua zi invitația a venit din partea lor, oferindu-se să ne conducă într-o drumeție spre "Pietrele Muierii". Trezindu-ne la ora 9.15 am plecat la ora 10 în drumeție împreună cu adolescenții din Poiana Micului. Recunosc că a fost o drumeție lungă și obositoare, durând aproximativ trei ore dus și trei ore întors, dar s-a meritat pe deplin. Pe drum am cântat cu toții cântecele pe care le cunoșteam și am legat noi prietenii. Întorcându-ne din drumeția noastră ne-am schimbat și am mers să participăm la sfânta Liturghie. După care, acasă, ne-am adunat din nou împreună pentru masă. La ora zece au venit o parte din copii din Poiana Micului, făcând alte bansuri împreună cu ei.

În cea de-a treia zi, sâmbătă, ne-am trezit la ora 10, începând cu pregătirile pentru plecarea noastră. Am făcut curat în acea cabană în care am fost găzduiți, am strâns bagajele și, întristați, am plecat. A fost o experiență plăcută și credem noi utilă pentru viața noastră, ce ne va ajuta să creștem, să urcăm cât mai mult spre Dumnezeu. Mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat pentru ca să putem participa la acest moment de prietenie și de formare, iar Dumnezeu să le răsplătească însutit!

Ecaterina Constantin

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16-18 august: Adolescenți din Iași în drumeție la Poiana Micului


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat