Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești "Sfânta Tereza": Campus pentru copii

În perioada 22-25 august, în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Onești a avut loc un campus pentru copii, a cărui temă a fost "Lumina" . A fost organizat de Congregația "Surorile lui Isus Răscumpărătorul" în colaborare cu tinerii italieni care au venit pentru a patra oară în parohia oneșteană.

De-a lungul celor patru zile de campus au fost prezenți în jur de 60 de copii, catolici și ortodocși. Aceștia s-au jucat și, desigur, s-au rugat împreună.

În fiecare zi copiilor li s-a prezentat o părticică din aventura "elefănțelului Elmer", care a fost nevoit să-și salveze prietenii de "Pata Neagră" și lumea de întuneric.

După fiecare scenetă prezentată copiii au participat la cateheză unde s-a vorbit despre cum ar putea fi mai buni astfel încât să fie "lumină pentru ceilalți".

Cele patru zile s-au încheiat cu un spectacol realizat de copii pentru părinții, rudele și prietenii acestora. Cei apropiați au primit astfel o rază de lumină prin veselia și emoția copiilor care radiau atât în timpul spectacolului, cât, mai ales, la primirea cadourilor.

Momentul cel mai captivant al serii a fost lansarea unor lampioane ca simbol al luminii pe care copiii au fost îndemnați să o poarte în suflete spre case și să o împartă celor din jur.

Copiii și tinerii mulțumesc animatorilor italieni, Surorilor lui Isus Răscumpărătorul, care, prin prezența sorei Gianina, au fost alături de ei pe tot parcursul acestor zile de bucurie, dar și părintelui paroh Ioan Anton și părintelui vicar Marius Felix Roca, iar cu toții îi mulțumim lui Dumnezeu pentru frumoasele momente trăite și pentru minunatele daruri cu care suntem binecuvântați.

Animatorii campusului


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat