Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Sprânceana: Conferirea sacramentului sfântului Mir

Pentru unii o zi obișnuită de vacanță, sau de concediu pentru cei mai mulți, ziua de duminică, 26 august 2012, a fost o zi deosebită pentru credincioșii Parohiei "Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul" din Podu Iloaiei și din filiala Sprânceana, datorată prezenței episcopului auxiliar Aurel Percă, care a administrat sacramentul Mirului pentru 38 de candidați.

Evenimentul fericit pentru întreaga comunitate, dar în mod deosebit pentru candidații la Mir, 14 din parohie și 24 din filială, a avut loc după-amiază, în biserica "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Sprânceana.

Înainte de sfânta Liturghie de la ora 17.00, la sosirea în această comunitate, PS Aurel Percă a fost întâmpinat de părintele paroh Robert Gașpal, de primarul catolic al comunei Erbiceni și de ceilalți preoți. În cadrul festivității de primire, după salutul de bun venit, doi copii l-au întâmpinat pe Excelența sa cu pâine și sare, dar și cu flori.

În timpul Liturghiei, Preasfințitul a verificat cunoștințele copiilor și, pornind de la răspunsurile lor, i-a încurajat și i-a îndemnat pe toți cei prezenți ca, în societatea actuală, să trăiască în mod cât mai viu credința, cu ajutorul Duhului Sfânt.

Cei 38 de tineri care urmau a fi miruiți au ascultat cu interes învățătura despre sfântul Mir pe care Preasfințitul Aurel Percă a expus-o în mod simplu și clar la predică. După aceasta, a urmat momentul administrării Mirului. Această parte a sfintei Liturghii i-a umplut de bucurie pe cei care s-au pregătit pentru acest moment, dar le-a amintit și adulților de clipele în care ei înșiși, cu ani în urmă, au primit aceleași daruri, devenind "soldați" ai Împărăției cerurilor.

Finalul liturghiei a fost marcat de un gând de mulțumire la adresa episcopului, cuvinte citite de unul dintre candidați, dintre care spicuim: "iar noi cei prezenți, pentru ce ne-ați oferit azi nouă, celor miruiți, pentru ce ați făcut pentru comunitatea din Sprânceana și pentru anii ce i-ați împlinit recent, primiți cântarea noastră sinceră de La mulți ani!"

Sărbătoarea administrării sfântului Mir de la Sprânceana s-a încheiat cu un cuvânt de apreciere și binecuvântare din partea episcopului Aurel Percă.

Mulțimea care a participat cu răbdare și credință la acest eveniment a plecat acasă plăcut impresionată de frumusețea bisericii, de pregătirea candidaților și de ordinea și buna desfășurare a evenimentului.

Dana D.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 august: Sprânceana: Conferirea sacramentului sfântului Mir


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat