Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău, "Sfânta Cruce": Bucuria din campusul de la Poiana Micului

La inițiativa pr. vicar Lucian Adam, 24 de tineri din Parohia "Sfânta Cruce" din Bacău au participat la un campus organizat în perioada 22-25 august 2012, la Poiana Micului, Suceava.

După atâta stres cotidian, considerat de mulți dintre participanți la campus sursa multor probleme, probabil era și timpul pentru o scurtă perioadă de relaxare, acum când vara își pregătește valiza de plecare. Noi, tinerii din Parohia "Sfânta Cruce" din Bacău, am profitat de ocazia pe care pr. Lucian ne-a pus-o în cale, cât privește organizarea unui campus de recreere. Poate că nu a părut special în primele minute când am auzit de el, dar acum putem spune cu toții că a prins foarte bine, iar zilele petrecute au meritat din plin efortul. Am răspuns bucuroși la invitație și am purces în voie bună spre o zonă minunată a României, Poiana Micului, Suceava. Aici se poate ajunge trecând prin Gura Humorului și pătrunzând prin dealurile foarte frumos crestate de gărdulețe ce dădeau o notă rustică.

Poiana Micului este o localitate destul de izolată, mulți dintre noi neavând semnal la telefon (un lucru bun, până la urmă). Dar totuși am văzut că drumul este proaspăt asfaltat, iar acces la internet se găsește în tot satul. Inevitabil, am avut parte și de peripeții, cel puțin în momentul în care am ajuns acolo. Nu găseam cabana. După trei drumuri dus-întors pe un carosabil de țară, l-am găsit în final, și am fost mai bucuroși decât dacă l-am fi găsit din prima. Pe lângă momentele zilnice de recreere, ce au constat în adulmecarea fumului ce se înălța din grătarul proaspăt în fiecare seară, jocurile bătrânești de masă, dar întinerite de noi, cântecele la chitară pline de emoție, glumele care stârneau râsul din ce în ce mai mult, drumețiile anevoioase prin locuri luxuriante; tinerii noștri au participat seara și la sfânta Liturghie celebrată în biserica de acolo, închinată fericitului papă Ioan Paul al II-lea.

În seara de joi și vineri am avut fericita ocazie să ni se alăture în dans și recreere un grup de tineri polonezi. A doua zi am trăit o experiență foarte minunată, aceea de a vizita Rarăul încununat de frumoasele Pietrele Doamnei. Traseul a fost scurt, dar foarte abrupt, aerul pur și rece, stâncile uriașe și întortocheate, vântul puternic și peisajul mirific au scos ce-a fost mai bun din emoțiile noastre și au constituit ingredientele unei zile trăite din plin. L-am primit în mijlocul uralelor și pe dăscălașul nostru care împlinește în această perioadă un an de căsătorie. În acea seară, împreună cu noi fiind și grupul de tineri localnici, câțiva binevoitori dintre noi au pregătit o mică surpriză desosebită: un cântec adaptat la experiența noastră, acompaniat foarte frumos de Robert și Andrei, chitariștii noștri geniali.

Vineri a fost o zi liberă de relaxare, zi în care ne-am pregătit anevoie pentru ultimul grătar al campusului.

Nu aveam să regretăm nimic pe drumul de întoarcere, care a fost, ce-i drept, foarte somnoros. Și cred că nu mai e nevoie să spun că mâncarea și cafeaua matinală au fost excelente! Încheind într-o notă clasică, am ajuns acasă mai bucuroși decât am plecat, iar asta contează cel mai mult. Mulțumim tare mult părintelui Gabriel Bucur, parohul comunității catolice din Poiana Micului, pentru tot ajutorul, celor care au participat și părintelui Lucian care a avut o strălucită idee cu acest campus.

Toate spre mai marea slavă a lui Dumnezeu!

Iulian Baciu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22-25 august: Bacău, "Sfânta Cruce": Bucuria din campusul de la Poiana Micului


 


lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat