Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Huși "Nașterea Sfintei Fecioare Maria": Campus de vară

Uniți în spiritul bucuriei care se răspândește de la sine și se împărtășește, preoții Lucian Bosoi, Damian Cimpoieșu, Elio Filardo precum și fratele Valentin Vrînceanu, din Congregația "Misionarii Mariei Imaculate", împreună cu surorile Congregației "Don Morinello" au organizat la Huși, în Parohia "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Huși, cu aportul părintelui paroh Benone Butacu, un campus de vară pentru copii și adolescenți.

Timp de patru zile, între 16 și 19 august 2012, aproximativ 200 de copii și animatori au participat la un program recreativ-educativ divers, care a insuflat spiritul de echipă, a căutat să stimuleze creativitatea și a oferit bună dispoziție. Totodată, micii participanți au fost îndemnați și să fie atașați de Isus, prietenul copiilor, prin participarea la sfânta Liturghie în fiecare zi a campusului.

Programul a conținut momente diverse: jocuri, și activități practice, atelier, dansuri, cateheze pe baza unei scenete, bal mascat, ieșire la pădure. Iar entuziasmul copiilor nu s-a lăsat așteptat ca să fie remarcat: întregul oraș a simțit freamătul și veselia dăruite spontan de către copii. Împărțiți pe clase, de la grădiniță până la clasa a opta, copiii, împreună cu animatorii, și-au ales un nume propriu grupului, fapt care i-a provocat pe fiecare în parte să-și încurajeze echipa prin moduri cât mai originale. Discuțiile de la cateheze s-au axat pe ideea trăirii pozitive și utile a timpului pe care îl avem la dispoziție, timp pe care Dumnezeu îl încredințează omului ca valoare trăită alături de aproapele. Deși activitățile au fost intense, copiii s-au arătat disponibili la activitățile propuse. La sfârșitul campusului, participanții la campus au prezentat un spectacol pentru credincioșii din Huși, moment care a creat o atmosferă de destindere.

Aceste zile au reprezentat pentru copii și adolescenți un mod plăcut și util de a petrece timpul împreună și de a se apropia de Dumnezeu cu simplitatea și entuziasmul lor.

Alin Toma

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16-19 august: Huși "Nașterea Sfintei Fecioare Maria": Campus de vară


 


lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat