Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași (FIAC): Cronica ultimei zile a celei de-a VI-a Adunări Generale a Forumului Internațional al Acțiunii Catolice

S-a încheiat la Iași cea de-a VI-a Adunare Generală a Forumului Internațional al Acțiunii Catolice (FIAC), ce a avut ca temă "Laici din Acțiunea Catolică - coresponsabilitate eclezială și socială". În centrul reflecției a stat contribuția Acțiunii Catolice la noua evanghelizare în cele 50 de țări în care este prezentă fie cu o organizare recunoscută deja, fie cu o structură în curs de formare

Adunarea FIAC a admis două noi țări membre: Republica Centroafricană și Congo Brazzaville. A continuat, de asemenea, alegerea celor cinci țări membre ale secretariatului, cel care pentru următorii patru ani va pune în act deciziile acestei adunări: reconfirmarea pentru Argentina, Burundi și Italia și noile numiri pentru România și Spania.

"Lumea în care trăim - a menționat ES card. Salvatore De Giorgi, arhiepiscop emerit de Palermo, în timpul celebrării concluzive - caracterizată de închideri și refuzuri, de moduri de gândire și de trăire care sunt departe de Dumnezeu, dar și de deschidere și posibilități noi de vestire pe care nu le putem ignora: tocmai de aceea papa, în mesajul transmis pentru FIAC, ne-a spus să fim atenți la semnele timpurilor pentru a fi mereu «laboratorul globalizării solidarității și al dragostei»".

"Suntem chemați să vestim Evanghelia - a continuat ES De Giorgi - cu ardoare nouă, cu metode noi, cu expresii noi, pentru a-l face cunoscut pe Cristos oamenilor, pentru a-i face să se întâlnească cu el și să redescopere frumusețea, fascinația și noutatea mereu nouă a evangheliei sale". De asemenea, suntem chemați să anunțăm Evanghelia, "nu singuri, ci împreună, împreună cu toate componentele diferite ale Bisericii, cu harul comuniunii care dă credibilitate știrii cu puterea co-participării și a coresponsabilității care o face atractivă și eficientă, așa cum a fost și pentru prima comunitate creștină".

"Aceasta este - a concluzionat card. Salvatore De Giorgi, fost asistent general al Acțiunii Catolice din Italia și al FIAC - caracteristica cea mai eclezială a AC în care raporturile familiare dintre laici și păstori, dorite de către Conciliu și subliniate de Sfântul Părinte pentru o mai mare eficiență a misiunii, au garanția unei istorii îndelungare, consolidate de exemplul laicilor și a păstorilor sfinți".

Biroul de presă al FIAC
Chiara Santomiero

tel. +39.338.414.82.51
Via della Conciliazione, 1, 00193-Roma, tel. 06 661321

(Traducere de Alexandra Cojan)


 

lecturi: 7.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat