Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Huși "Sfântul Anton": Campus pentru copii

În cadrul Parohiei "Sfântul Anton" din Huși a fost organizat un campus pentru copii, în perioada 6-14 august 2012. Tema campusului a fost o temă religioasă, dar foarte frumoasă, intitulată "Mica poveste a Maicii Domnului". Au participat peste 120 de copii catolici printre care au venit câțiva ortodocși și romi.

Pentru ca totul să fie bine organizat, cu o săptămână înainte de campus au fost pregătiți 20 de animatori, care, la rândul lor, să poată învăța pe copii.

În această perioadă, copiii au avut ocazia să cunoască mai bine viața și misterul sfintei Fecioare Maria, căci în fiecare zi erau prezentate momente din viața ei pe înțelesul copiilor cu exemple, pornind de la genealogia Mariei până la adormirea și încoronarea ca regină.

Au înțeles că Maria este o comoară care trebuie mereu căutată și prețuită și care zilnic trebuie alergat la ajutorul ei de mamă și mijlocitoare. Au învățat toate devoțiunile închinate Mariei și au ales câte una pe care să o practice.

Copiii s-au împărțit în patru grupe fiecare alegându-și un nume de floare, care la fel o simbolizează pe Maria și care să-i reprezinte.

După o astfel de săptămână plină de bucurie unde copiii au cântat, au dansat, s-au rugat, au participat la sfânta Liturghie, programul a continuat cu spectacolul ce a avut loc duminică, 12 august, ocazie pentru micile talente ale parohiei noastre să își facă cunoscut darul de a cânta sau de interpreta rolurile scenetelor pe care le-au pregătit cu multă trudă.

Mica poveste a Mariei s-a încheiat cu o scenetă închinată Adormirii Maicii Domnului, prezentată chiar în această sărbătoare, însoțită de cântece și poezii mariane.

Multe mulțumiri părintelui paroh și părintelui vicar care au inițiat și au făcut posibilă organizarea campusului. De asemenea, mulțumim și animatorilor care și-au sacrificat din timpul lor pentru a se putea dedica copiilor.

Dana și Sabina

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6-14 august: Huși "Sfântul Anton": Campus pentru copii


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat