Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași (FIAC): "Spre Anul Credinței". Mesajul ÎPS Francisco Javier Lozano, nunțiu apostolic în România și Republica Moldova

În cadrul programului de sâmbătă după-amiază, 25 august 2012, PS Petru Gherghel a prezentat mesajul nunțiului apostolic în România și Republica Moldova, ÎPS Francisco Javier Lozano, pentru cea de-a VI-a Adunarea Obișnuită a Forumului Internațional al Acțiunii Catolice (FIAC). Redăm în continuare un fragment din acest mesaj.

În numele Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea, pe care am onoarea să-l reprezint în țara voastră, doresc să vă transmit, înainte de toate, salutul său cordial și, în același timp, urările călduroase pentru ca zilele pe care urmează să le petreceți să fie ocazii de har îmbelșugat și de creștere spirituală pentru toți.

Așa cum a scris și Sfântul Părinte în Mesajul adresat celei de-a VI-a Adunare Obișnuită a Forumului Internațional al Acțiunii Catolice: "În această fază a istoriei, în lumina Magisteriului social al Bisericii, lucrați și pentru a fi tot mai mult un laborator de «globalizare a solidarității și a carității», pentru a crește, cu toată Biserica, în coresponsabilitatea de a oferi un viitor de speranță omenirii, având și curajul de a formula propuneri exigente".

Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea, prin intermediul meu, mulțumește diecezelor, parohiilor, comunităților călugărești, asociațiilor și mișcărilor bisericești, care au lucrat cu generozitate la pregătirea și desfășurarea acestui eveniment. Dumnezeu nu va înceta să le binecuvânteze. Fecioara Maria să vă însoțească în drumul vostru. Ea să mijlocească pentru fiecare dintre voi, pentru ca Cea de-a VI-a Adunarea Obișnuită al Forumului Internațional al Acțiunii Catolice, de la Iași, să vă ajute să creșteți în credință și în iubire.

Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea, vă asigură de rugăciunea sa și vă binecuvântează din inimă.

Arhiepiscop Francisco Javier Lozano,
nunțiu apostolic în România și Republica Moldova

 


lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat