Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași (FIAC): Responsabilitate, coresponsabilitate și sfințenie

Programul de după-amiază din cea de-a doua zi, 23 august 2012, a Adunării Generale a Forumului Internațional al Acțiunii Catolice a fost moderat de către Chiara Finocchietti, responsabil al sectorului tineri al FIAC. În cadrul acestuia, Franco Miano, președintele Acțiunii Catolice din Italia, a prezentat un material intitulat Exerciții de coresponsabilitate, material ce a servit apoi ca suport pentru grupurile de discuții.

În discursul prezentat, domnia sa a făcut legătura între responsabilitate, coresponsabilitate și sfințenie, întrucât legătura dintre primele două reprezintă chemarea la sfințenie. În Biserică nimeni nu poate pretinde că are vocație pentru sine însuși, ci pentru a trăi împreună. Coresponsabilitatea are ca scop binele tuturor, pentru ca împreună să putem transmite mesajul lui Cristos. Suntem chemați să fim sfinți împreună, nu fiecare pentru sine.

În reflecția sa despre coresponsabilitate, Franco Miano a mai precizat că drumul care se deschide în fața noastră este unul de comuniune. Deși fiecare are misiunea proprie, omul este, prin natura sa, ființă socială. De aceea, marele dar de a face parte dintr-o asociație are două aspecte: acela de a trăi în comuniune, respectiv de a ne dezvolta dimensiunea noastră socială.

În concluzie, suntem coresponsabili în acest timp pe care îl trăim, timp pe care ni l-a încredințat Domnul. Noi suntem cei chemați să scriem istoria lumii de azi, acea istorie pe care o trăim zi de zi.

În continuare, participanții s-au împărțit pe grupuri de discuții, în cadrul cărora au putut asculta mărturiile unui episcop, ale unui preot și ale unui laic despre modul în care trăiesc ei coresponsabilitatea pe plan local.

După acest moment a urmat prezentarea diferitelor țări și a realităților cu care se confruntă Acțiunea Catolică. Fiecare țară a oferit diverse mărturii legate de activitățile pe care le desfășoară în cadrul asociațiilor de Acțiune Catolică pe care le reprezintă.

Alexandra Cojan și Ana-Maria Blaga

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea pe site-ul FIAC:
http://fiac.actiuneacatolica.ro/media/foto-2...


 

lecturi: 7.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat