Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Târgu Ocna: Profesiunea perpetuă a sorei Maria Monica Butacu

Sâmbătă, 18 august 2012, în cadrul unei sfinte Liturghii solemne, la Târgu Ocna, sora Maria Monica Butacu, din familia călugărească a Surorilor "Slujitoarele Preacuratei" de Parma, a depus profesiunea religioasă perpetuă a sfaturilor evanghelice de curăție, sărăcie, ascultare și apostolat, în mâinile superioarei generale, sora Maria Assunta Pedrinzani.

"Cine ne va despărți de iubirea lui Cristos?" (Rom 8,35)

Liturghia din biserica parohială "Schimbarea la Față" din Târgu Ocna a fost concelebrată de 11 preoți, celebrant principal fiind pr. Alois Fechet, vicar episcopal pentru viața consacrată, care a dăruit salutul și binecuvântarea Preasfințitului Petru Gherghel, episcop de Iași, menționând totodată prețuirea activității surorilor în această parohie și în această zonă.

La predică, pr. Benone Butacu a explicat cât de importantă este această zi, atât pentru sora profesă, Maria Monica, dar și pentru cei care au fost alături de ea.

Sora Monica a menționat: "La cuvintele: «M-ai chemat, Doamne? Iată-mă!» am răspuns cu generozitate și mi-am dat seama cât de necesar este ca acest răspuns să fie reînnoit zilnic în orice circumstanță a vieții. Părintele a scos în evidență umilința și iubirea sfintei Fecioarei Maria și m-a îndemnat, asemenea ei, să-l slujesc pe Dumnezeu și să port în sufletul meu aceea iubire de Mamă. Prin umilința să pot depăși orice obstacol întâlnit în viața de zi cu zi și să fiu de ajutor tuturor persoanelor care au nevoie de mine".

Surorile îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru darul făcut, prin această soră neoprofesă, congregației "Slujitoarele Preacuratei" de Parma și în același timp Bisericii.

În timpul Liturghiei, sora Monica a rostit următorul discurs.

"Preacucernici preoți, iubiți credincioși,

Astăzi pentru mine, sora Maria Monica Butacu, este o zi importantă din viața mea și de aceea vreau să-i mulțumesc bunului Dumnezeu pentru această zi minunată.

Dați-mi voie să-i mulțumesc Tatălui Ceresc pentru darul vieții mele, pentru părinții mei care mi-au dat viață, m-au ocrotit, m-au crescut și m-au educat pe drumul credinței.

Dragă mamă, îți mulțumesc pentru toate sacrificiile și îndrumările pe care le-am primit pe acest drum.

Chiar dacă tatăl meu nu este prezent, sunt sigură că de acolo de sus mă veghează și se bucură împreună cu mine.

Mulțumesc bunului Dumnezeu pentru frații și surorile mele, cumnatelor și cumnatului meu care mi-au fost mereu alături și m-au încurajat pe acest drum.

Dragi surori din această congregație, Slujitoarele Preacuratei de Parma, vă mulțumesc pentru că m-ați acceptat în această familie călugărească și m-ați sprijinit în vocația pe care am primit-o de la Dumnezeu.

În special aș dori să-i mulțumesc sorei Cecilia Rigo că m-a format și m-a ajutat să-l descopăr pe Dumnezeu în fiecare persoană de lângă mine. Nu pot uita nici de celelalte surori cu care am petrecut moment frumoase aici în comunitatea din Târgu Ocna.

Aș dori să-i mulțumesc Mons. Alois Fechet, că a prezidat această solemnă celebrare a unirii mele cu Dumnezeu.

Mulțumesc fratelui meu, părintelui Benone Butacu, părintelui paroh și celorlalți preoți că au avut bunăvoința de a fi alături de mine la această solemnitate.

Vreau să-i mulțumesc unei persoane care m-a ajutat și m-a încurajat mereu pe drumul care duce spre Cristos.

Mulțumesc tinerilor care mi-au fost mereu alături atât cât s-a putut. Aduc mulțumire tinerilor Acțiunii Catolice, atât membrilor cât și simpatizanților pentru toate momentele frumoase petrecute împreună și aș avea o rugăminte la voi: să rămâneți mereu uniți.

Mulțumesc corului care a făcut ca această celebrare să fie cât mai solemnă prin cântecele aduse pentru slava lui Dumnezeu.

Vă mulțumesc vouă, tuturor persoanelor care sunteți aici prezente, atât credincioșilor din Luizi Călugara, cât și celor din Târgu Ocna pentru că ați fost alături de mine la acest moment important din viața mea.

Vă mulțumesc din suflet!

Sr. Maria Monica Butacu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 august: Târgu Ocna: Profesiunea perpetuă a sorei Maria Monica Butacu


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat