Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

INTC Iași: Pentru ce un rucsac al pelerinului?

Organizatorii Întâlnirii Naționale a Tineretului Catolic Iași au avut grijă ca, încă de la sosire, fiecare participant să primească rucsacul pelerinului. Acesta este un accesoriu important și e bine să fie purtat mereu de fiecare participant, deoarece conține o hartă a orașului Iași, o hartă a Universității "Alexandru Ioan Cuza" (corpurile A și B), ghidul Întâlnirii Naționale a Tineretului și cartea Youcat.

Harta orașului Iași cât și cea a Universității "Alexandru Ioan Cuza" cuprind informații despre cum se poate ajunge la locurile unde se vor desfășura activitățile zilele acestea cât și informații despre modul cum se poate ajunge la locurile ce se vor dori a fi vizitate din orașul Iași.

Dr. Dănuț Doboș a descris astfel Ghidul Întâlnirii Naționale a Tineretului pe www.ercis.ro: "Este o carte cu diverse informații utile, structurat în cinci părți. Partea I cuprinde o scurtă prezentare a INTC, alături de mesajele papei Benedict al XVI-lea, PS Petru Gherghel, PS Aurel Percă, precum și mesajul organizatorilor, alături de unele informații utile și recomandări adresate participanților. Partea a II-a conține calendarul manifestărilor, precum și rugăciunile care le vor preceda sau însoți. Partea a III-a conține Imnul INTC 2012, imnurile edițiilor anterioare și cântecele care vor fi interpretate la această întâlnire. Partea a IV-a cuprinde scurte prezentări ale diecezelor romano-catolice și greco-catolice din România și Republica Moldova, iar partea a V-a conține informații istorice și culturale privind orașul Iași și principalele sale obiective turistice. Tot în cadrul aceleiași părți sunt prezentate informații istorice și de actualitate privind catolicii din Iași, inclusiv modelele de sfințenie pe care le reprezintă Ieremia Valahul, ep. Anton Durcovici, Veronica Antal și preotul medic Martin Benedict".

Youcat este un instrument pentru tineri prin care se dorește să fie o modalitate de creștere spirituală, umană și de comuniune cu Dumnezeu. Partea întâi se numește "Ce anume credem", în partea a doua se aprofundează despre "Celebrarea misterului creștin", partea a treia ne vorbește despre "Viața în Cristos" iar ultima parte, a patra, ne explică "Cum trebuie să ne rugăm." Având în vedere multitudinea beneficiilor ce pot rezulta din citirea acestui catehism, dorința arzătoare a organizatorilor este aceea ca acest instrument să fie studiat cu atenție, căci precum spune papa Benedict al XVI-lea în prefață, reprezintă un "mărgăritar de preț" (Mt 13,45).

În speranța că acest rucsac al pelerinului vă va fi de ajutor în orientarea terestră, dar mai ales în cea spirituală, vă dorim să profitați din plin de aceste zile binecuvântate!

Tereza Bejan

* * *

A apărut Ghidul Întâlnirii Naționale a Tineretului Catolic

Ed. "Sapientia": A apărut Youcat: română. Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Secțiunea specială "Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic 2012" pe ercis.ro


 

lecturi: 30.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat