Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

INTC Iași: Ești fericit?

Noi, tinerii, experimentăm zilnic situații diferite care ne influențează viața. Ritmul zilnic ne poartă cu o viteză uneori prea mare prin viață.

Parcă mai ieri eram copii, parcă mai ieri ne jucam cu păpușile și mașinuțele. Copilăria: ce perioadă frumoasă și lipsită de griji.

Dar azi?

Astăzi suntem adolescenți sau chiar tineri și vrem să fim fericiți.

La această vârstă percepem fericirea ca pe o lipsă a grijilor și a suferinței. Experiența copilăriei ne face să refuzăm noul pas pe care ni-l propune viața. Percepem fericirea ca lipsa responsabilităților.

Alții înțeleg fericirea ca posedarea materiei. Dar poate oare ceva exterior să schimbe interiorul nostru? Nu poți să te înnoiești interior multiplicând lucrurile exterioare. Achiziționarea celor mai noi lucruri materiale te va distrage de la adevăratul tău scop. Societatea noastră modernă își găsește fericirea în noutate și senzațional. Dacă în trecut modernitatea avea semnificația de progres, astăzi cuvântul modernitate a devenit sinonim pentru cuvântul noutate. Ceea ce este nou trezește interes. Doar când ai cel mai nou telefon ești fericit.

Sunt și persoane care nu-și refuză nimic din ofertele acestei lumi în numele fericirii. Și sfântul Augustin a dus o astfel de viață, iar la final a exclamat: "Eu te căutam în exterior și tu erai în interiorul meu".

Noi cum percepem fericirea? Tu ești fericit? De ce?

Fericirea creștină se referă la om în totalitatea sa. Atât fericirea pământească, cât și cea cerească. De aceea, fericirea trebuie să izvorască din interior. "Drumul fericirii tale nu pleacă de la persoane și lucruri pentru a ajunge la tine; el pornește întotdeauna din tine pentru a merge la ceilalți" (Michel Quoist). Care este izvorul fericirii tale? Cristos l-a descoperit omului pe om. Cristos l-a descoperit pe om ca fiu iubit de Dumnezeu. Știindu-te iubit de Tatăl, poți oare să nu fii fericit? Tocmai despre această fericire suntem chemați să dăm mărturie.

Trăim zile de har pe parcursul acestei Întâlniri Naționale a Tineretului Catolic care ne pot ajuta să ne clarificăm anumite aspecte din viața noastră. Trebuie să fim conștienți că în aceste zile ne hrănim spiritual, dar în același timp hrănim spiritual și pe alții. Suntem o mărturie vie a celui în care credem, Isus Cristos.

Claudiu Bulai

* * *

Secțiunea specială "Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic 2012" pe ercis.ro


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat