Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

INTC Iași: Așteptări au și preoții responsabili de departamente

Și preoții responsabili de departamente din cadrul Întâlnirii Naționale a Tineretului Catolic 2012 au așteptări și speranțe pentru buna desfășurare a acestui eveniment.

Pr. Ionuț Imbrișcă, responsabil cu Departamentul de Cultură: "Chiar dacă avem puțin timp la dispoziție pentru a ne cunoaște, aș vrea ca în aceste zile să reușim să lucrăm ca o adevărată echipă care să încurajeze prin entuziasm și voioșie tinerii să participe la programele alternative. Coordonându-i în aulele Universității îi introducem în universul cunoașterii care în aceste zile ale INTC este nuanțat de latura spirituală. Astfel dorim să contribuim și noi ca această întâlnire a credinței și bucuriei să aducă un nou suflu în rândul tinerilor catolici din România".

Pr. Laurențiu Dăncuță, responsabil cu Departamentul Liturgic: "Aș vrea ca nimic să nu se piardă și fiecare bob semănat în inimi să rodească și astfel să văd doar tineri care se bucură mereu în Domnul. Vreau să văd chipuri înseninate de prezența Domnului".

Pr. Vasile Petrișor, responsabil cu voluntarii: "Aș vrea ca Isus să se simtă acasă printre tinerii care vor veni la întâlnire, iar tinerii să-l simtă acasă pe Isus. Îmi doresc ca tinerii care și-au oferit disponibilitatea de a oferi ceva din timpul lor și din energiile lor juvenile, ca voluntari ai INTC, să reușească să le creeze participanților cadrul necesar pentru a putea avea o experiență de credință deosebită".

Pr. Claudiu Robu, responsabil cu cazarea, și-ar dori ca participanții să simtă spiritul de colegialitate și amiciție, să aibă respect față de colegi și noii prieteni. Și spirit de sacrificiu, mai ales pentru că viața în cămin nu e la fel cu cea de acasă.

Pr. Daniel Butacu, responsabil cu masa: "Ca întotdeauna, așteptările sunt mari. Dorim ca tot ceea ce ține de acest departament să fie bine organizat. Pentru o bună întâlnire cu Dumnezeu, este necesară o pregătire trupească și sufletească adecvată. Noi căutăm să oferim trupului ceea ce este necesar pentru ca sufletul să se poată înălța către Dumnezeu".

Să dea Domnul ca la finalul întâlnirii, așteptările să nu fie doar împlinite, ci chiar depășite. Zile rodnice!

Bianca Hanganu

* * *

Secțiunea specială "Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic 2012" pe ercis.ro


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat