Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

INTC Iași: Timpul de pregătire pentru voluntari

Voluntarii, veniți din timp la Iași pentru pregătirea îndeaproape a evenimentului, au avut parte ei înșiși de un moment de pregătire. Am venit aici să-l întâlnim pe Cristos, asemenea tânărului din evanghelie. Prezența voluntarilor are o importanță deosebită, este un timp în care punem toată persoana noastră la dispoziția lui Cristos iar ceea ce facem, facem din toată inima.

Și pentru ca lucrurile să meargă bine, este util să existe și câteva reguli. Voluntarii consideră ca fiind mai importante punctualitatea, seriozitatea, implicarea, atenția, răbdarea, spiritul de echipă, deschiderea unii față de alții. Dar cea mai importantă dintre toate este prezența în permanență a zâmbetului. E o perioadă grea, e mult de muncă, vor fi și momente în care vom simți că rămânem fără energie, dar văzând zâmbete în jurul nostru, vom reuși să facem munca mai ușoară.

E bine de asemenea, ca la început de drum să avem și așteptări. Ne dorim să îmbinăm utilul cu plăcutul - avem de lucru, avem responsabilități, dar pe toate trebuie să le facem într-o ambianță plăcută. Să finalizăm frumos această misiune - am început-o frumos, și trebuie să ne străduim să fie așa până la capăt spre frumusețea finală a darului deosebit pe care l-am primit. Mulți dintre noi nu ne cunoșteam înainte de a veni aici și una dintre așteptări e să ne facem noi prieteni, să ne bucurăm împreună în Domnul. Spiritul de echipă este indispensabil în organizarea oricărui eveniment, nu mai puțin la acesta. Prin munca pe care o realizăm, am dori să îi îmbogățim pe ceilalți și în același timp, ca un feedback, să ne îmbogățim și pe noi înșine.

După ce aceste zile se vor fi terminat, ne dorim să rămână o amintire frumoasă, dragă sufletului nostru și plini de entuziasm să ne oferim disponibilitatea și la următoarele întâlniri, așa cum mulți dintre noi le-au oferit și la unele din cele anterioare.

Zile pline de bucurie să ne ofere Domnul!

Bianca Hanganu

* * *

Secțiunea specială "Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic 2012" pe ercis.ro


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat