Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

INTC Iași: Liturghie de pregătire a voluntarilor

În această perioadă de formare a voluntarilor nu puteau lipsi momentele de rugăciune și mulțumire. De aceea, voluntarii împreună cu organizatorii au participat în număr mare în seara de 24 iulie 2012, la Liturghia de pregătire a Întâlnirii Naționale a Tineretului Catolic (INTC), care a fost difuzată live la Radio Maria la ora 18.30, din catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină". A prezidat și a predicat PS Aurel Percă, episcop auxiliar al Diecezei de Iași, alături de șapte preoți din dieceză, dar și un preot greco-catolic.

Predica a cuprins îndemnuri și încurajări pentru voluntari din partea Preasfințitului, transmițând în același timp faptul că această sărbătoare trebuie să fie motiv de bucurie pentru toți cei care vor veni la Iași, iar întâlnirea să stea sub semnul credinței. Trebuie să-l luăm ca exemplu pe Cristos, care spunea: "Nu am venit ca să fiu slujit, ci ca să slujesc". Prin slujirea de care vorbește Isus și prin acest sacrificiu se dezvoltă capacitatea de relaționare și creștere în natura noastră umană. Este un moment de creștere în credință prin înrădăcinarea în iubire. Făcând o legătură cu Evanghelia din această zi de marți, 24 iulie, episcopul auxiliar ne amintește de învățăturile lui Isus, care, fiind înconjurat de ucenicii săi și în prezența Mamei sale, spune că acela care face voia sa este asemenea Mamei și a rudelor lui. Trebuie să conștientizăm că o legătură mult mai profundă se realizează pe baza Botezului primit, pentru că astfel devenim membri ai marii familii la care se referă Isus.

Noi trebuie să fim o mărturie, un exemplu prin care să arătăm ce înseamnă a fi frate sau soră în Cristos. Avem prilejul de a arăta prin multe feluri că aparținem acestei familii a lui Isus și de a descoperi această identitate de a fi în rândul celor pe care îi binecuvântează el.

Preasfințitul Aurel Percă a exprimat dorința sa ca noi să avem convingerea că tot ceea ce dăruim se va întoarce la noi, iar sărbătoarea pentru care ne pregătim trebuie să fie un festival al bucuriei Bisericii Catolice.

La aceste îndemnuri, episcopul Petru Gherghel a adăugat cu căldură: "Vă pregătiți pentru marele eveniment al vostru, vă pregătiți inima pentru această mare bucurie care vine de la Domnul. Să fiți plini de viață și entuziasm pentru acest moment! Până atunci vă îmbrățișăm și vă felicităm. Domnul cu adevărat să vă umple inima de bucurie!".

Amalia-Maria Diac

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 iulie: Iași: Liturghie cu voluntarii de la INTC

* * *

Secțiunea specială "Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic 2012" pe ercis.ro


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat