Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

INTC Iași: Cum am ajuns noi aici?

Am auzit că undeva, aproape de noi, se pregătește bucurie mare; că niște omuleți lucrează de zor pentru zile pline de zâmbet; mai mult decât atât, că pentru o sărbătoare atât de mare, orice rugăciune, orice gând frumos, orice mână de ajutor prinde întotdeauna bine. Nu ne-a mai despărțit decât un pas de casa de bilete din gară, un peron încărcat de amintiri și speranțe și-o călătorie cu trenul plină de emoție și entuziasm. Și iată-ne ajunși la Iași, orașul care pentru următoarele opt zile ne va fi casă.

De ce?

Sună atât de bine când spui "Bucurați-vă mereu!". Și sunt atâtea feluri de a simți bucuria! Așa am ales noi s-o trăim: să venim aici, să dăruim din timpul nostru împreună cu atâția alți oameni alături de care să îndeplinim același țel: fericire și zâmbete.

În rândul celor implicați în organizarea evenimentului motivațiile sunt multiple.

"Te simți diferit când te pui în pat seara și știi că ai făcut ceva peste zi, când știi că cineva și-a împlinit datoria pentru că tu l-ai ajutat. Și dimineața te trezești cu mai multă energie gândindu-te că cineva te așteaptă. E o mulțumire sufletească imensă, și de neînlocuit", ne-a spus Irina, voluntar din Pustiana.

Ștefania (Bacău) ne-a mărturisit că în anul 2009, la întâlnirea de la Baia Mare, a fost ca participant. "Anul acesta am vrut să încerc ceva nou. La Baia Mare am putut citi satisfacția pe fețele voluntarilor fără prea mare dificultate și am fost puțin invidioasă. Mi-am dorit să fiu în locul lor și Iașiul îmi dă această oportunitate".

Pentru cine?

Pentru voi! Asta ne e misiunea: să vă facem o sărbătoare cum nu s-a mai văzut! Să-l menținem pe Cristos viu în sufletele voastre, să vă întărim credința, să vă amintim că viața e doar zâmbet și bucurie și că tot ce facem, facem în slujba lui Cristos pentru oameni, și prin oameni pentru Dumnezeu și pentru împlinirea noastră sufletească.

Cum vă ajutăm?

Oricând întâmpinați un obstacol, oricât de mic, omuleții în tricou albastru de lângă voi, de printre voi, sunt acolo să vă ajute. Pentru orice întrebare, pentru orice îndrumare sau nelămurire, nu ezitați și deranjați-ne. Voluntarii Întâlnirii Naționale a Tineretului Catolic (INTC) sunt în slujba voastră, 24 de ore din 24.

"Știu că nu voi sta o clipă, dar dacă asta înseamnă că oamenii vor zâmbi în jurul meu pentru că eu am reușit să-i mulțumesc, nici nu mai contează cât de mult lucrez. Pentru asta am venit!", ne-a spus pe fugă Alex (Cleja).

Ce aveți voi de făcut?

Zâmbiți! Uitați pentru patru zile de griji și zâmbiți! Zâmbiți celor de lângă voi, zâmbiți prietenilor și necunoscuților, oamenilor de pe stradă, copiilor din parc. Zâmbiți-le ca și cum v-ați zâmbi vouă! Pentru că prin fiecare, îi zâmbiți lui Cristos! Și amintiți-vă mereu: INTC nu este altceva decât bucurie, gura de aer pentru suflet.

Raluca Cocuț

* * *

Secțiunea specială "Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic 2012" pe ercis.ro


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat