Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

INTC Iași: Liturghie cu voluntarii

PS Aurel Percă, împreună cu pr. Iosif Dorcu, decanul de Iași, și cu preoții responsabili cu organizarea Întâlnirii Naționale a Tineretului Catolic (INTC), a prezidat sfânta Liturghie pentru voluntari, marți, 24 iulie 2012, la ora 18.30, în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași. În altar a fost prezent și pr. Iuliu Muntean, asistent spiritual național al Asociației Tineretului Român-Unit.

Tinerii care s-au arătat disponibili pentru a ajuta la organizarea INTC au participat la Liturghia de seară de la catedrala nouă din Iași. Plini de bucurie și cu avânt tineresc cei prezenți au cântat la începutul celebrării cântecul "Noi suntem speranța lumii". E doar un cântec, însă în spatele acestor cuvinte frumoase au stat sentimentele sincere ale celor prezenți, pe fețele cărora se vedea dorința de a fi semne de speranță pentru această lume.

După citirea evangheliei a urmat cuvântul de învățătură. Excelența sa a prezentat tinerilor ca model pe Cristos care nu a venit să fie slujit, ci ca să slujească. De asemenea, a subliniat faptul că această implicare ajută și la creșterea personală a fiecărui voluntar. La final, PS Aurel i-a încurajat pe cei prezenți și le-a urat să se regăsească în această slujire.

După predică a urmat Rugăciunea credincioșilor citită de tineri. De asemenea, toți tinerii prezenți s-au implicat în animarea cântărilor liturgice, acompaniați fiind de un grup de tineri cu chitări.

Un moment deosebit a fost împărtășania. O mulțime impresionantă de tineri au mers la întâlnirea cu Cristos euharisticul. Unii dintre ei s-au spovedit în timpul Liturghiei, alții au venit pregătiți sufletește de acasă, dar cu siguranță toți și-au deschis inima față de Isus și l-au primit cu bucurie.

Trăind astfel de momente noi tinerii din noua generație vrem să le spunem celor care ne critică că avem și noi părți bune, depinde doar unghiul din care ne priviți; iar pentru cei care ne privesc cu încredere le cerem să aibă răbdare cu noi și să ne ajute să creștem frumos.

La final, după rugăciunea în cinstea sfântului Anton de Padova, PS Petru Gherghel i-a salutat pe cei prezenți și și-a arătat interesul pentru acest eveniment a cărui evoluție a urmărit-o cu interes. Păstorul Diecezei de Iași le-a transmis voluntarilor să fie plini de entuziasm și să se pregătească plini de bucurie pentru INTC 2012.

La final, PS Aurel Percă a împărțit binecuvântarea finală.

Claudiu Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 iulie: Iași: Liturghie cu voluntarii de la INTC


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat