Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Horlești: Campusul "Ai încredere în mine"

Parohia "Trupul și Sângele Domnului" din Horlești împreună cu Congregația "Don Orione" a organizat, în perioada 18-20 iulie 2012, campusul cu tema "Ai încredere în mine", la care au participat aproximativ 100 de copii și de 25 de animatori.

Chiar dacă copiii au suportat cu greu căldura celor cinci zile, atât cât au durat activitățile, au avut șansa de a se duela, prin intermediul diferitelor jocuri și întrebări puse, care au avut legătură cu piesa de teatru pregătită de animatori și cateheza propusă, imediat după aceasta.

O contribuție importantă la desfășurarea acestui campus au avut-o atât părintele paroh Adrian Iștoc și părintele vicar Romică Sociu, cât și Congregația "Don Orione" cu părintele Iosif Fechetă și cei patru seminariști.

Prima zi de campus pot să spun că s-a terminat impecabil, fără probleme, plină de momente frumoase și lucruri noi. Am început după-amiază prin a împărți copiii în patru echipe: Allegria, Campionii, Cârcotașii și Îngerașii, apoi câteva bansuri și jocuri. La sfârșitul jocurilor echipa care a pierdut era cam posomorâtă, însă un copilaș s-a ridicat și a spus: "Să nu vă supărați; vom reuși mâine". Trebuie să recunosc că am rămas impresionată de vorbele Iuliei, copilașul. A fost surprinzător, pentru mine, cum un copil a reușit să ridice moralul întregii echipe jucându-se, simțind că fac parte dintr-un grup și că nimeni nu este exclus. Am încheiat cu Rozariul și sfânta Liturghie la care am participat toți.

A doua zi ne-am întâlnit de dimineață și am început cu câteva bansuri după care a urmat sceneta și cateheza unde am putut face o paralelă între viața de zi cu zi și cea spirituală, religioasă. La prânz am avut câteva ore de pauză, după care ne-am reîntâlnit după-amiază pentru a continua activitățile și a încheia cu sfânta Liturghie.

A treia zi a continuat la fel de frumos ca celelalte, urmând ca a patra zi să căutăm marea comoară. Plini de energie și entuziasm copiii au pornit împreună cu animatorii în căutarea misterioasei comori. După câteva ore bune de căutat și probe pe care le-am întâmpinat, o țeapă-două, luate, un membru al echipei Cârcotașii a găsit în sfârșit marea comoară, care era bine ascunsă și când zic bine, nu glumesc.

A cincea zi, duminică, ne-am întâlnit înainte de sfânta Liturghie pentru a repeta imnul (fiecare echipă în parte) și celelalte cântece învățate pe parcursul campusului, deoarece după sfânta Liturghie de la ora 11.00 le-am prezentat părinților, bunicilor și celorlalți credincioși, care ne-au urmărit cu mare atenție.

Pentru a răsplăti implicarea animatorilor și efortul copiilor la acest frumos eveniment, totul s-a încheiat cu premierea tuturor participanților cu multe dulciuri și o mică amintire din partea Congregației "Don Orione". Toți s-au distrat, au dansat și au împărtășit experiențele trăite din frumoasele zile petrecute împreună.

Am avut din nou ocazia de a ne apropia de Dumnezeu mai mult, de a ne bucura, de a ne distra împreună și deși au existat și momente mai puțin plăcute am reușit să trecem peste ele, să le lăsăm undeva în urmă și să reușim, împreună, să facem din nou un campus de nota zece plus. Ne-a reușit din plin și nu există un "mulțumesc" mai mare decât zâmbetul inocent al unui copil sau o strângere de mână caldă a unui părinte.

Impresii:

  • "Campusul a fost frumos, ne-am adunat cu toții și ne-am distrat". (Cristina Căbălău)

  • "Toate momentele petrecute împreună au fost minunate. Aș fi vrut să țină mai mult". (Larisa Căbălău)

  • "Cele cinci zile de campus s-au dovedit a fi cele mai minunate zile din vara aceasta. Copiii au dat dovadă de mult entuziasm și creativitate". (Monica-Ioana Frunză)

  • "În aceste zile ne-am distrat, ne-am înălțat sufletele și l-am rugat pe Domnul să ne inunde cu o bucurie autentică, aceea a încrederii pe care o are în noi". (Andreea Balașca)

Crina-Cosmina Căbălău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18-20 iulie: Horlești: Campusul "Ai încredere în mine"


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat